WEBLOG OVER CHARLES J. BRUINSMA
Door MARJON BONNERMAN-KAMMINGA, met medewerking van Gina Proosdij en Esther Baumbach. Bruinsma: "Winning isn't everything, it is the only thing" and "Kindness is a weakness".
artikelen
Foto album
Bruinsma

 

 

  Dalida & Alain Delon- Paroles, paroles.

Charlie Bruinsma jr. kan soms best sentimenteel zijn. In gezelschap van een groepje bekenden en onder het genot van een glas wijn met stokbrood en hapjes, worden de mooie dingen en de kwellingen van het leven en de liefde besproken.

Soms wat stoer, ook met tranen en er wordt veel gelachen met veel zelfspot en humor, want dat heeft Bruinsma wel. Of het nu een zomeravond in Parijs is of een lang weekend in een afgehuurde villa in bijvoorbeeld St-Tropez of in Rome, of waar dan ook. En Dalida (Yolanda Cristina Gigliotti is haar naam) is volgens Bruinsma een ongewoon, aanlokkelijke mooie vrouw.

_____________________________

 

Als student in Londen (1991-1994) was Charlie Bruinsma jr. lid van een studentenvereniging, waar alleen jongens lid van mochten worden, geen meisjes. Een behoorlijk rechts brallerig clubje van zo'n twintig tot vijfentwintig man. De heren studenten van toen zijn tegenwoordig werkzaam in het zakenleven, zijn advocaat, werken op diverse Europese beurzen of in het vastgoed, zoals Bruinsma.

Bij die studentenclub bijeenkomsten werden heel vaak Duitse marcheerliederen uit volle borst meegezongen, zoals het Horst Wessel lied, Westerwald Lied, in einem Polenstädtchen, et cetera. De studentenclub met Bruinsma was destijds regelmatig betrokken bij vernielingen in Londense restaurants, wanneer de heren daar gegeten en gedronken hadden- puur uit balorigheid. Of ze vlogen af en toe met een man of twintig op vrijdagmiddag vanuit Londen naar de Costa del Sol toe en dan zondagavond weer terug.

Aan de Costa werd er dan weleens een pilletje in cola van jonge vrouwen gedaan, zodat de heren plezier hadden. Daar werd ook in 1993 een keer een strandtent totaal aan gort geslagen door deze chique heren studenten van de London Business School, na een ruzie met een groep Nederlanders. Fijne gentleman was jij toen, Charlie? Of stond de gentleman-modus toen af en toe ook even uit misschien? Schaam je Charlie Bruinsma jr.! 

Foto: Een 23-jarige Charlie Bruinsma jr. als student (links staand in spijkerrokje) tijdens ontgroening in 1992 (London Business School). Hier verkleed als dames van lichte zeden. LOL

Foto: Charlie Bruinsma jr. als 24-jarige student in september 1993 aan de London Business School.

Foto: Charlie Bruinsma jr. op 20-jarige leeftijd in 1989 tijdens vakantie in Italië.

  

YouTube clip: Oktoberfest van 1976 in München. Een man irriteert bezoekers van het Oktoberfest. München wordt waarschijnlijk ook de nieuwe Heimat van Charlie Bruinsma jr., omdat hij in het najaar zijn hoofdkantoor vastgoed, vanwege naderende Brexit, van Londen naar München en Frankfurt gaat verhuizen. Toll! Sehr toll, Lange

YouTube clip van Duitsland.

YouTubeclip Parijs. Parijs is absoluut een van de favoriete steden van Charlie Bruinsma jr. en datzelfde gold voor zijn zuster Fleur. Dat hij daar geregeld komt is dan ook niet verwonderlijk.

Charlie Bruinsma jr. gaat voorlopig voor het overgrote deel in München wonen vanwege zijn vastgoed betrekkingen. Hij zal dat afwisselen met Londen en Parijs (want Bruinsma wil zelf overal bij zijn). In München heeft hij een huis aangekocht (via zijn kantoor) in de wijk Bogenhausen, vlak bij het Herzogpark.

Dat huis wordt toegevoegd aan de bezittingen van het kantoor. Het vrijstaande huis bestaat uit drie etages en op de 2e etage woont de Chinese/Aziatische Ping. Deze 31-jarige dame heet Ping en komt oorspronkelijk uit Shanghai en is een van Bruinsma's verkoop/verhuur managers vastgoed in München en Parijs, hoewel de Chinese/Aziatische Ping de helft van de maand in Parijs verblijft.

Stephanie Fürstner, Bruinsma's rechterhand, woont in een appartement op steenworp afstand. Bruinsma verblijft enkele dagen per maand in Londen en voor de rest verdeelt hij zijn tijd tussen München, Frankfurt en Parijs. Bruinsma's kantoren participeren samen met andere vastgoed kantoren in o.a. Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië.

 

  _____________________

  

 

Foto: Dhr. Anton Bruinsma, oprichter van RAAK limonade/frisdrank.

 

Foto: De puissant rijke RAAK directeur en oprichter Dhr. Anton Bruinsma. Hier op 49-jarige leeftijd op 6 juni 1970. Anton Bruinsma is voor Charlie jr. zakelijk gezien het absolute voorbeeld ('adoratie') van hoe een zakenman moet zijn.

 

RAAK Limonade (archief).

 

 

Foto: De Duitse merken RITTER SPORT chocolade en MILKA schokolate (echte Duitse chocolademerken). Ritter chocolade en Milka chocolade zijn de favoriete chocolademerken van Charlie Bruinsma jr. en van zijn wijlen zusje Fleur Bruinsma. Als Bruinsma al zondigt dan is het voor deze chocolade.

 

 

Charlie Bruinsma jr. is ook een fervent theedrinker. Zowel groene thee als zwarte thee. Hij drinkt altijd thee uit een theekopje met schotel en nooit uit een mok of beker (deftige kakker Bruinsma ;-) ).

 

Foto: Fleur Bruinsma in 1982 in de oude trapauto van haar broer (zij is hier bijna 3 jaar oud). Fleur is het kleine zusje van Charlie Bruinsma jr.

Foto: Fleur Bruinsma op de bank liggend in 1997.

 De YouTubeclip heet Muss i denn zum Städtele hinaus, gezongen door Duitse meisjes. Het Duitse liedje Muss i denn zong Fiona, de moeder van Charlie en Fleur Bruinsma, altijd voor haar kinderen toen ze klein waren.

____________________________

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. tijdens een klassieke autorace in Engeland.

Foto: Fiona Collins in 1967 op 19-jarige leeftijd in Londen (de moeder van Charlie).

Foto: Een 28-jarige Fiona Collins, de moeder van Charlie Bruinsma jr., in 1976 aan de kust van Normandië, Frankrijk. 

Foto: Fiona Collins, de moeder van Charlie Bruinsma jr. Hier in 1988 op 40-jarige leeftijd.

 

Foto: Fiona Collins, de Londense familierecht advocate en de moeder van Charlie Bruinsma jr. Hier in 1999.

Foto: Fiona Collins in 2000 golfend tijdens vakantie in Frankrijk.

Canvas foto: Charlie Bruinsma jr. met zijn moeder Fiona in 1970, in het centrum van Hilversum.

 

Foto: De vader van Charlie Bruinsma jr (Bruinsma senior) Hier rond 1990 in Zuid-Frankrijk.

 Foto: Charlie Bruinsma jr. alias De Lange.

 

 Foto: Charlie Bruinsma jr. hier in Beieren (Zuid-Duitsland) in 2014. Bruinsma is hier 45 jaar oud.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. skiënd in Courchevel 1850 in de Franse Alpen. YouTube clip van Courchevel 1850. Al sinds de jaren negentig gaat Bruinsma skiën in Courchevel 1850 samen met zijn zusje Fleur en moeder Fiona.

Bruinsma: "Tegenwoordig komen er onder meer luidruchtige Russen en Russische geblondeerde dames met bontjassen. In uitgaansgelegenheden zijn ze aanwezig- maar ik bemoei mij daar niet zo mee- ik kom daar puur om te skiën. Wat dat betreft ben ik beetje een einzelgänger. Alleen Stéphanie en Ping (Bruinsma's twee vrouwelijke zakelijke rechterhanden) gaan weleens mee."

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. (hangend in het midden) tijdens zeilwedstrijd nabij St-Raphaël, Zuid-Frankrijk, in 2002.

 

Foto: Fleur Bruinsma, het jongere zusje van Charlie Bruinsma jr. Fleur is hier vijf jaar oud, begin 1985.

 Foto: Fleur Bruinsma in 1989 (9 jaar oud) tijdens vakantie in Frankrijk.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in zijn pyjama in 1974 samen met zijn Engelse grootvader (opa Collins), die Charlie letterlijk bovenop de grote kast zet.

Foto: Charlie Bruinsma jr. viert zijn vijfde verjaardag op 17 januari 1974.

Foto: Charlie Bruinsma jr. klimmend op de hunnebedden in Drenthe, rond 1971,1972, tijdens een dagje uit.

 Foto: Charlie Bruinsma jr. zeilend.

Foto: Een recht in de camera kijkende Charlie Bruinsma jr. (links) samen met een jeugdvriendje zo rond 1974. Charlie hier 5 jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. rond 1971 op zijn slaapkamer.

Foto: Charlie Bruinsma jr. als peuter in 1970 in pyjama met drinkbeker. Hier tijdens een nachtje logeren bij een huishoudster van de familie Bruinsma (Anna van Beek) in Hilversum.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1972 of 1973 met zijn 'Teddybeer....'. Bruinsma is hier zo'n drie of vier jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. als peuter in de box, zo eind 1969.

Foto: Charlie Bruinsma jr. zo'n 11 maanden oud in december 1969.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1987 op 18-jarige leeftijd tijdens vakantie in Flayosc, Zuid-Frankrijk.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. Hier in spijkerbroek. Bruinsma draagt praktisch nooit een spijkerbroek, want hij houdt niet van spijkergoed. Heel soms op zijn zeilboot heeft hij een spijkerbroek aan, maar daar blijft het dan bij. Dus dit is een zeldzame foto van hem in spijkerbroek.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 2008 (39 jaar oud).

Foto: Charlie Bruinsma jr. Hier 39 jaar oud.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. is hier 10 maanden oud tijdens Sinterklaas pakjesavond op 5 december 1969.

Foto: Charlie Bruinsma jr. als 4-jarig jongetje bij Sinterklaas en zwarte Piet in december 1973.

Foto: Charlie Bruinsma jr. tijdens Sinterklaasfeest in december 1970. Hij is hier bijna 2 jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1973 als 4-jarig jongetje.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. Hier in 2016, in de streek Pays de la Loire, in Frankrijk.

Bruinsma senior (archief). Hier circa eind jaren zestig in een vliegtuig.

Foto: De heer A. Bruinsma (archief) hier in de sneeuw in Zuid-Duitsland (Tirol). Foto dateert uit de begin jaren zestig.

Foto: Directeur Bruinsma senior.

De heer Bruinsma senior hier op bezoek in Hilversum rond 1960. Rechts is een stukje van het Hilversumse Raadhuis te zien. Directeur Dhr. Bruinsma staat naast een Renault auto. In dit soort auto's van de zaak reden vertegenwoordigers van de Limonade/Frisdrankenfabriek door Nederland.

Foto: De heer Bruinsma senior, hier rond 1965,  tijdens een bezoek aan Oostenrijk.

 

 Foto: Charlie Bruinsma jr. onder de douche in 1990 op 21-jarige leeftijd. (Foto ontvangen van Pauline. Dat moest ik erbij vermelden).

Foto: Fleur Bruinsma viert haar 23ste verjaardag op 25 november 2002.

Canvas foto: Fleur Bruinsma hier in Parijs, in 2002.

 

Canvas foto: Fleur Bruinsma in 1999 (20 jaar). 

Fleur Bruinsma, de jongere zus van Charlie, studeerde om notaris te worden. In 2002 rondde zij de eerste fase af van haar studie. Zij was een ambitieuze tante. Fleur sprak naast Nederlands vloeiend Engels, Duits en Frans. Uiteindelijk wilde zij notaris zijn in Parijs of in München of zelfs in Rome of Milaan. Hun avontuurlijkheid lag daaraan ten grondslag.

Broer Charlie dacht daar hetzelfde over met vastgoed; alles moest internationaal worden aangepakt. Hij zei: ''Fleur en ik blijven altijd samen of het nu Londen, München, Parijs, Milaan of ergens anders is, dat maakt niets uit. Zij mag ook mijn belangen barmhartigen als notaris, want Fleur is één van de zeer weinige mensen aan wie ik dat zou toevertrouwen.''  En Fleur zei uiteraard precies hetzelfde over haar broer.

Canvas foto: Fleur Bruinsma in 2003 (23 jaar).

Fleur Bruinsma hier in 2003 in Frankrijk met een bok. De lesbische Fleur is de oogappel van haar broer Charlie. Fleur was vroeger stiekem verliefd op voormalig wielrenster Leontien van Moorsel en actrice Tatjana Simic. Dat vond zij hele leuke dames.

Foto: Fleur Bruinsma, hier 22 jaar oud, tijdens vakantie op Sicilië (Italië) in 2002.

 

 Foto: Suske&Wiske (bron: google).

Charlie en Fleur Bruinsma waren vroeger enorme fans van de Suske&Wiske stripboeken. Ze hadden thuis als kind alle delen uit die reeks. Dat waren zeer veel stripboeken. Toen Fleur nog klein was, las Charlie altijd de teksten voor.

Fleur had ook van die hele grote plastic opblaasbare poppen van alle karakters van de Suske&Wiske op haar slaapkamer staan. Aan de onderkant zat er zand in de poppen, zodat ze konden tuimelen en rechtop bleven staan. *(met dank aan voormalig huishoudster mevr. Nieuwenhuizen) 

YouTube clip: Oude trambanen in Duitsland.

Charlie Bruinsma jr. heeft een fascinatie voor oude Duitse en Zwitserse tramwagons vanaf 1940 t/m de jaren tachtig. Met moderne trams heeft hij niets. Bruinsma vindt de nostalgie van deze oude wagons prachtig.

Nu heeft Charlie wel een oude ziel wat dat betreft en voelt hij zich eigenlijk niet thuis in deze huidige tijd. Eigenlijk is Bruinsma een soort time traveller ;-)    

 

  Michel Delpech met 'Pour un flirt'. Bij dit liedje dacht Fleur Bruinsma, toen zij nog een klein meisje was, dat hij 'Pour un Fleur' zong, haar naam dus. Haar broer Charlie die dat grammofoonplaatje had, moest het vaak draaien voor zijn kleine zusje.

 The Human League met Tell Me When..

De muzieksmaak van Charlie Bruinsma jr vanaf zijn jeugd: The Police Albums (o.a. het album Regatta de Blanc) vond hij goed, maar was/is ook fan van Duran Duran en The Human League, daarnaast ook oude pop muziek plaatjes uit de jaren zeventig en tachtig, en af en toe ook Deep&Dope (house music), en uiteraard klassieke muziek zoals Mozart en Wagner.

________________________

 

  

  Foto: De Duitse weervrouw Stephanie Meissner. Volgens Charlie Bruinsma jr. een van de mooiste weervrouwen ooit....!?!

____________________

 

Foto's Kater Rocky (1995-2011). Dit is de binnenhuiskater van Charlie Bruinsma jr. Zijn zusje Fleur Bruinsma had hem nog uitgezocht als kleine kitten in zomer 1995. De kat is gestorven op 5 december 2011 op 16-jarige leeftijd.

Om vijf uur 's morgens op 5 december 2011 stierf de kat in de armen van Charlie in diens slaapkamer in zijn Londense huis in Chelsea&Kensington. Het beestje sliep 's nachts altijd bij Bruinsma op bed. Rond vijf uur die bewuste ochtend sprong de kater van bed af met een harde klap en maakte een angstaanjagend miauwend geluid. Bruinsma sprong direct zijn bed uit en trof het diertje liggend aan, terwijl zijn ogen snel heen en weer draaiden.

Charlie aaide de kater zachtjes en probeerde het dier gerust te stellen, maar hij wist dat het ging sterven. Hij kon weinig meer doen. Dertig seconden later blies de kater zijn laatste adem uit. Bruinsma heeft daarna zijn maatje naar beneden gedragen en op zijn favoriete stoel gelegd op een dekentje. Het wrange was dat Bruinsma op 7 december een afspraak had staan bij de dierenarts voor de jaarlijkse vaccinatie. (met dank aan Bruinsma's oud werkster mevr. Anna van Beek)

 

  Foto: Charlie Bruinsma jr. in 2008 op 39-jarige leeftijd.

 

Foto: Joachim Peiper met gezin in 1960 in Stuttgart (bron: google). Charlie Bruinsma jr. heeft op zijn studeerkamer een aantal portretten aan de muur hangen van o.a. Napoleon, acteur Alain Delon en deze oud Waffen SS panzer-kolonel/officier in SS uniform afgebeelde Peiper.

Nogal omstreden dacht ik zo, maar Bruinsma zegt: "Ik kijk alleen maar naar het militaire aspect en niet naar een ideologie daarachter. Ik heb veel waardering voor militaire genieën. Peiper was een groots man. Iemand die voor zijn soldaten stond en gerespecteerd was. Een echte vent. Peiper was moedig, hij gaf nooit op, was onbezweken en erg loyaal, en dat zijn uitstekende eigenschappen."

Josef von Arnim, een jongere broer van de Duitse oma van Charlie Bruinsma jr., Philippine Collins-von Arnim (Zij was de Duitse moeder van Charlie's moeder Fiona), heeft bij de Duitse Waffen SS pantserdivisies gediend van 1940 t/m 1945, tot het einde van de WOII (Josef von Arnim vocht in Italië, Frankrijk en in Charkov). 

Bruinsma hierover: "Het was heel gangbaar om in die tijd als Duitse jonge twintiger het leger in te gaan, verplicht zelfs. Mijn moeder sprak daar nooit heel veel over thuis. Zij kende haar Duitse oom Josef nauwelijks."

(geplaatst door Gina Proosdij op 20 augustus 2017)

 

 Foto: Logo Schwarzkopf. Charlie Bruinsma jr. gebruikt altijd Schwarzkopf produkten voor zijn haren. Bruinsma gebruikt veelal Syoss shampoo en conditioner van Schwarzkopf. (dank aan Barbara)

De film 'Dangerous Liaisons' uit 1988 behoort tot de favoriete flims van Charlie Bruinsma jr. (met o.a. John Malkovich). Ook de periode van Chateau Versailles omstreeks 1750-1820 (Lodewijk XVI) en de periode Napoleon, vindt 'De Lange' zeer interessant. 

Foto: Koning Ludwig II van Beieren. De vier uur durende speelfilm over Ludwig II, gemaakt door de befaamde Italiaanse regisseur Visconti in 1972, staat bij Charlie Bruinsma jr. in de top vijf van favoriete films.

Foto: James Bond uit 'a view to a kill'. De favoriete Bond van Charlie Bruinsma is Roger Moore. Hier in deze film met bad guy Max Zorin, gespeeld door Christopher Walken. Bruinsma is een groot liefhebber van de James Bond films.

__________________________________

 

De kledingstijl van Charlie Bruinsma jr. (fotobron: Google.  IOU long coats en fashion brand men)

 

 

 

 

Sportieve Charlie Bruinsma jr.

 

 

Charlie Bruinsma jr. is een redelijk sportieve man. Tijdens zijn lagere schoolperiode (van 1975 t/m 1981) haalde hij achter elkaar drie zwemdiploma's (A, B en C diploma). Bruinsma kreeg les in het Hilversumse zwembad 'De Lieberg'. Aan het einde van de middag na schooltijd, kreeg hij altijd zwemles. Bruinsma zei hierover: "Mijn moeder (Fiona) bracht mij iedere keer met de auto naar het zwembad. Wij woonden in Noordwest Hilversum en zwembad De Lieberg lag in Hilversum Oost. Na iedere zwemles verging ik van de honger en had mijn moeder boterhammen met kaas en een banaan meegenomen. Tijdens de zwemlessen keek zij toe vanuit het restaurant in De Lieberg.

Toen mijn zusje Fleur ook zwemles kreeg heb ik haar iedere keer weggebracht op mijn brommer. Zij kreeg ook les in zwembad De Lieberg. Ik verbleef tijdens haar zwemles uur dan in het restaurant van het zwembad met uitzicht op het bad. Ik had destijds, toen ik zestien jaar was, een Honda MT5 brommer met 70 cc erop (met een witkleurige tank) die twee keer verhoogd was en flink opgevoerd. Ik kon er gemakkelijk snelheden van over de 100 km per uur mee rijden.

Foto: Een Honda MT-50 brommer. Niet die van Bruinsma zelf, maar wel één precies dezelfde zoals hij er een had van 1985 tot 1987. (bron: Google).

Maar wanneer mijn zusje achterop zat dan reed ik nooit hard, dan was ik altijd heel erg voorzichtig. Ik zei altijd tegen Fleur dat ze zich goed moest vasthouden aan mij wanneer ze bij mij achterop de brommer zat. Ik had toen een rode Nolan helm en Fleur had een gele banaankleurige helm. Later gingen we met de auto."

 

                                                

                                              Golfen met pa Bruinsma

 

Charlie Bruinsma jr. vertelde: "Mijn vader ging in de jaren tachtig regelmatig golfen bij o.a. de Hilversumsche Golf Club. Ik moest dan altijd mee als caddie van mijn vader. Terwijl hij zakelijke besprekingen had tijdens het golfen, sjokte ik erachteraan met de tas met golfclubs en als ik niet snel genoeg de juiste golfclub aan hem gaf, nou dan kreeg ik die strenge blik van hem vergezeld met het nodige commentaar. 

Soms was het zó erg dat ik bijvoorbeeld nog liever in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog had gezeten, dan op de golfbaan met mijn vader. Het was vaak van 'Schiet eens op lummel' of 'Hee, sta niet zo te slapen'. Dat soort dingen. Mijn vader is iemand die snel zijn geduld kan verliezen. Het was geen kwestie van willen, maar ik moest gewoon mee van m'n vader of ik nu zin had of niet. Na afloop kreeg ik dan meestal een biljet van vijfentwintig gulden van hem."

__________________________________________________________________________

 

 

 

  Charlie Bruinsma jr. begon in 1977 op zijn achtste jaar met voetbal, bij toen nog voetbalclub H.V.V. 't Gooi. Dat lag toen naast de snelweg en gedeeltelijk aan het drafcentrum (de paardenbaan) in Hilversum Zuid. Nu staat daar het Arena Park met kantoren. De voetbalclub is inmiddels verhuisd naar Hilversum West. Daar speelde 'De Lange' tot begin jaren tachtig. Na drie jaar in Laren te hebben gevoetbald, speelde Bruinsma van zomer 1985 tot zomer 1987 bij FC. Hilversum op Crailoo in de A1-junioren. Op zijn achttiende, in 1987, stopte Bruinsma met voetbal.

Bruinsma zei: "Met FC. Hilversum A1-junioren ben ik in het seizoen 1986/1987 kampioen geworden. Bij H.V.V. 't Gooi ben ik drie keer kampioen geweest in de jeugd. Ik heb destijds ook nog tegen Fred Ros gevoetbald (bekend van het liquidatieproces). Hij speelde toen rond 1985 bij sv.Olympia'25 A1-junioren in Hilversum. Ros had ook een Honda MT5 brommer, net als ik. Alleen had zijn brommer een rode tankkleur en had hij een witte Nolan helm.

Op mijn achttiende ben ik gestopt met competitievoetbal, ook omdat ik andere interesses kreeg. Natuurlijk ben ik televisie voetbalkijker. Ik kijk de Champions league, Wk's en Ek's en dergelijke. In het hedendaagse voetbal kijk ik met veel plezier naar een speler als Zlatan Ibrahimovic. Die man is zo waanzinnig goed. In Londen kan ik via de satelliet ook programma's als Voetbal Inside ontvangen, alle RTL zenders en ook SBS." 

   

Foto: Charlie Bruinsma jr. (rechts met gestrekt been in het groene tenue) als 17-jarige voetballer in 1986. Bruinsma was een spijkerharde verdediger (voorstopper).

 

Charlie Bruinsma jr. vertelde: "Toen ik zestien jaar oud was in 1985, kreeg ik per brief een uitnodiging van de profvoetbalclub FC. Utrecht. Ze hadden mij gescout en ik ontving dus een brief van FC. Utrecht om een testwedstrijd te komen spelen. Op 30 april 1985, op Koninginnedag, om zes uur 's avonds werd die oefenwedstrijd gespeeld op een veld van een amateurclub pal achter Stadion De Galgenwaard. Die wedstrijd duurde 3x30 minuten in plaats van de gebruikelijke 2x45 minuten. Het ging wel redelijk die wedstrijd. Je speelde samen met allemaal vreemde jongens die hier en daar gescout waren.

In augustus 1985 kreeg ik nog een uitnodiging nadat ze mij positief hadden beoordeeld. Ik kon bij het jeugdplan van FC. Utrecht komen voetballen. Maar ik had daar totaal geen oren naar, want het interesseerde mij niet zo. Ik was uiteraard zeer gevleid, maar verder niet. Kijk, zo'n testwedstrijd is wel eervol en leuk, maar ik had totaal niet de ambitie om voetballer te worden. Die mensen van FC. Utrecht waren stomverbaasd toen ik zei dat ik geen zin had om te komen."

 

 

Charlie Bruinsma jr. speelde van 1985 tot 1987 als verdediger (voorstopper) bij FC. Hilversum in de A1-junioren.

 

 

 ___________________________________________________________________________________________________

 

      Hilversums Kampioenschap in 1987 (de laatste twee weken van het seizoen zo eind mei begin juni 1987)

(poulewedstrijden)

FC. Hilversum A1   -  de Zebra's A1       4-1

FC. Hilversum A1   -   Victoria A1          6-0

FC.Hilversum A1    -   E. M. M. A1          9-0

(halve finale)  FC. Hilversum A1   -   Olympia'25    3-0

(Finale)           FC. Hilversum A1   -    't Gooi A1     1-1 na verlenging werd het 2-2.  FC. Hilversum A1 wint na strafschoppen met (4-2) * Charlie Bruinsma scoorde de tweede strafschop voor FC. Hilversum. 

 

_____________________________________________________________________________________________

 

UPDATE 9 Februari 2016,

geschreven door Marjon Bonnerman (Kamminga)

https://www.youtube.com/embed/e_GkaLO2qnY   

bovenstaande link bevat een lied (vanaf 27 seconden) wat jou wel bevalt, Charlie. Jouw guilty pleasure is toch German militairy march liederen?

https://www.youtube.com/embed/YPzTGx96P6U     Dit panzerlied zong jij als student in Londen met jouw studentenclub. Jij kent dit uit je hoofd, Charlie. Ook het Duitse lied ERIKA ken jij uit je hoofd sinds je student was.

Jullie zongen ook Britse militaire marsliederen, maar deze bovenstaande liederen zijn toch opmerkelijk te noemen.

 

 

(Internationaal Toernooi 1987 in Geldrop, A1-junioren)

 

(Poule A)                                                    (Poule B)

FC. Hilversum A1                                         Ajax A1

Feyenoord A1                                               IJsselmeervogels A1

Geldrop A1                                                    Blauwwit Amsterdam A1

Sochaux A1 (Frankrijk)                                Nottingham Forrest A1  (Engeland)

 

 

FC. Hilversum A1     -    Feyenoord A1       1-2

FC. Hilversum A1     -    Geldrop A1            4-0

FC. Hilversum A1     -     Sochaux A1 (Fr)   2-2    (voorstopper Charlie Bruinsma scoorde in dit duel de 1-0 met een kopbal)

 

* (Halve Finale)   FC. Hilversum A1      -  Ajax A1       2-2   (na verlenging bleef het 2-2. Ajax won na strafschoppen met (5-4) Charlie Bruinsma scoorde de derde strafschop voor FC. Hilversum).

 

* (om de derde en vierde plaats)    FC. Hilversum A1     -  Nottingham Forrest A1 (Eng)   1-1  (FC. Hilversum wint na verlenging met 3-1)    Voorstopper Charlie Bruinsma scoorde de 1-1 met wederom een kopbal.

_______________________________________________________________________________________

 

 

Voormalig 't Gooi A1 spits Luciano vertelde: "Bij FC. Hilversum A1 hadden ze in bovenstaande seizoen (1986/1987) echte beulen achterin de verdediging staan; in mijn beleving waren dat reuzen. Harde jongens die aardig konden voetballen, maar ook meedogenloos waren. Bij FC. Hilversum A1 had je onder andere Greft, Bruinsma, Van Hasselt, Koeslag en nog een paar. Dat waren beulen en slopers en allemaal van die grote lange jongens. Je speelde ook niet graag tegen FC. Hilversum A1 in die periode, want ze hadden ook veel branie en konden behoorlijk intimiderend zijn.

Die Charlie Bruinsma mocht dan buiten het veld een keurige Gooise kakker zijn, in het veld was hij dat bepaald niet. Samen met Van Hasselt vormde Bruinsma de centrale verdediging van FC. Hilversum A1. Die twee waren echte krengen achterin. Er werd ook gewoon aan het begin van de wedstrijd gezegd tegen je dat "als je scoort liggen je tandjes eruit", dat soort dingen. Elleboogjes uitdelen, shirtje vasthouden, hard erin, et cetera. 

Ik heb met 't Gooi A1 in het seizoen 1986/1987 'de eer' gehad om vier keer tegen Charlie Bruinsma te mogen spelen als spits. We kwamen FC. Hilversum dat seizoen vier keer tegen. Ik heb één keer tegen hem weten te scoren als directe tegenstander en dat was in de kwartfinale van de districtsbeker. Ik scoorde vlak voor tijd de (2-2) en Bruinsma was daar ziek van. Hij keek me toen aan met een rare blik, zo van "Wat doe jij nou..?"

 

 

                                                                       "de arrogante klootzak"

Luciano: "Ik kan mij de finale van het Hilversums Kampioenschap van 1987 nog scherp herinneren. Alle wedstrijden werden altijd gespeeld op de velden van sv Olympia'25 aan de Beresteinseweg in Hilversum West. Elk jaar vond dat HK plaats aan het einde van het seizoen. Het duurde zo'n twee weken. We, 't Gooi A1, zaten voor de finale tegen FC. Hilversum A1 te wachten in de kleedkamer. Op de gang hoorden we de spelers van FC. Hilversum voorbijlopen naar buiten toe.

Opeens gaat onze kleedkamerdeur open en verschijnt Charlie Bruinsma in de deuropening en zegt: "Hee jongens, durven jullie niet naar buiten toe? Bang om weer te verliezen tegen ons?" Hij gaf nog even een hand aan een van onze spelers die bij hem in de klas zat op school, en vertrok gierend van het lachen weer de kleedkamer uit. Toen Bruinsma weg was riep een aantal spelers 'wat een lul zeg, wat een arrogante klootzak'. Onze coach zei nog dat we ons niet gek moesten laten maken. Helaas won FC. Hilversum weer van ons, ditmaal na strafschoppen."

 

                     

Luciano, de oud speler van 't Gooi A1 vertelde verder: "De eerste keer dat Charlie Bruinsma mij opviel was ergens in augustus 1986. De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen was onderweg.

FC. Hilversum A1 speelde een oefenwedstrijd uit tegen Altius A1 aan de Beresteinseweg in Hilversum en ik was daar toevallig toeschouwer die middag. Daar zag ik een ietwat slungelachtige verdediger van FC. Hilversum met halflang haar en met rugnummer 4.  Het was echt een verschrikkelijke harde wedstrijd met keihard voetbal en die slungelige Hilversum voorstopper speelde snoeihard en kopte alles weg achterin. Dat was Bruinsma dus.  Later hoorde ik dat FC. Hilversum A1 bij ons was ingedeeld in de competitie voor het seizoen 1986/1987. Dat was wel even schrikken... hahaha.

                                              

                                                      

                                                          (vriendenclubje bij dansschool Van Bommel)

 

Ik voelde mij in die periode (1986 tot 1988) enorm aangetrokken tot Charlie Bruinsma. Niet om erotische redenen overigens hoor, dat niet, want ik ben hetero. Ik ben toendertijd zelfs nog een keer 's avonds naar Sportpark Crailoo gegaan om vanaf de weg naar de training te kijken van FC. Hilversum A1. Maar het had vooral te maken met hoe Bruinsma er uit zag. Hij droeg lange jassen, was keurig netjes gekleed en daarbij dat halflange haar, dat soort dingen. Het had iets wat mij aansprak. Het viel op. Bij mij in de klas op school zat Etiënne en hij speelde ook in de A1 van FC. Hilversum. Dus dan vroeg ik weleens aan hem van : Hoe is die Bruinsma nou in de omgang? Wat voor gozer is het? Zo hoorde ik nog eens wat. Ik wilde alles weten over Charlie Bruinsma.

 

Ik zag Charlie Bruinsma in die periode ook veelvuldig bij dansschool Van Bommel in Hilversum. Dat was toeval, omdat ik daar dansles had. Ik kende hem niet persoonlijk, maar hij knikte later altijd wel beleefd naar mij als hij me zag bij dansschool Van Bommel, omdat we elkaar natuurlijk herkenden van het voetbal.  Bruinsma had daar geen dansles overigens, want dansen op zich vond hij maar niets.

De reden dat hij daar zowat iedere donderdagavond zat was omdat hij daar een vriendinnetje had die wel les had. Zij was een half Indisch typje. Zij heette Barbara. Een knap meisje, met lang getoupeerd haar.  Bruinsma zat dan onderuitgezakt aan een tafeltje met een stel vrienden toe te kijken, een vriendenclubje eigenlijk," aldus Luciano.

_______________________________________________________________________________________

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. liggend in het zand tijdens een partijtje beachvolleybal op het strand in Los Angeles in 2002, tijdens vakantie.

 

Charlie Bruinsma jr. deed in zijn jeugd ook aan veldhockey. Hij was een aantal jaren hockeykeeper en later ook veldspeler. Daarnaast deed Bruinsma in zijn jeugd aan schermen. Hij kreeg daarin schermles van een vrouw (mevr. de Jong). Daar was hij toen behoorlijk goed in en won ook een aantal prijzen in zijn leeftijdsklasse. Daarnaast tenniste Bruinsma bij De Hilversumsche Lawn Tennisclub ofwel 'het Melkhuisje'. Die tennisclub lag in dezelfde wijk als waar Bruinsma woonde.

Verder doet De Lange een beetje aan kickboxen en wandelen (in Hyde Park) om fit te blijven en recreatief wielrennen in de zomermaanden. 

 

 

 

 

 

Charlie Bruinsma jr. is absoluut een gentleman in de manier waarop hij met dames omgaat. 'A True Gentleman indeed'. Zijn Engelse moeder Fiona Collins heeft daar een groot aandeel in gehad. Zij heeft een British-Dutch gentleman van haar zoon gemaakt. 

Zij vond goede manieren, fatsoen, nette omgang met vrouwen en beleefdheid heel belangrijk. Dat gold voor alle vier haar kinderen.

__________________________________________________________________________

 

Foto's: Kleding van Lorenzo Cifonelli. (bron: www.cifonelli.com

Charlie Bruinsma jr. is een liefhebber van de strakke pakken en kleding van de Frans/Italiaanse modeontwerper Lorenzo Cifonelli.

Bruinsma draagt veel kleding van www.cifonelli.com

                                                                            

_______________________________________________________ 

www.ft.com

www.dailymail.co.uk

www.standard.co.uk

www.dailyexpress.co.uk

www.spectator.co.uk

www.independent.co.uk

www.gazetta.it

www.elsevier.nl

www.private-eye.co.uk/

www.telegraaf.nl

www.faz.net

www.geenstijl.nl

 (Kranten, bladen en sites die Bruinsma leest)

____________________________________________________________________________

Foto: Wolfgang Amadeus Mozart. Charlie Bruinsma jr. is een groot liefhebber van Mozart. De liefde voor Mozart heeft hij meegekregen van zijn moeder Fiona Collins. Van jongs af aan leerde zijn moeder hem om naar Mozart te luisteren. Zij leerde hem ook om de verschillen te horen tussen de ouvertures.

___________________________________________________________________________

 

 

  • Charlie Bruinsma jr. is van kleins af aan een liefhebber van het Duitse voetbal.
  • Zijn sympathie gaat uit naar Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach. Bruinsma's favoriete speler in zijn jeugd was de Duitse verdediger Hans-Peter Briegel.

 

_____________________________________________________________________________

 

   

   Dit was een favoriete horrorfilm van Charlie en zijn zuster Fleur, de film "Sleepy Hollow" met o.a. Johnny Depp en Christopher Walken.

http://youtu.be/nYHt8SdUj-U    (trailer)

Nadat Charlie op 9 februari 2003 gewond was geraakt bij een straatroof in Milaan (Italië), revalideerde hij thuis in Blaricum. Zijn zusje Fleur woonde sinds eind 1998 tot aan haar dood op 28 mei 2004, samen met haar broer in diens villa in Blaricum.

Tijdens de revalidatie sliep zij ruim twee maanden naast haar broer in zijn bed om ervoor te zorgen dat Charlie 's nachts niet uit bed zou vallen. Tijdens die periode keken zij 's avonds veel horrorfilms(?!) vanuit bed en "Sleepy Hollow" was daar een van.

________________________________________________________________________

    

Foto: De Franse acteur Alain Delon is een van de favoriete acteurs van Charlie Bruinsma jr.

 

Foto: Christopher Walken is de favoriete Amerikaanse acteur van Bruinsma.

 

   

    Foto: Rijk de Gooijer, de favoriete Nederlandse acteur van Charlie Bruinsma jr.

 ____________________________________________________________

 

Charlie Bruinsma jrs. favoriete voetbalclub is het Italiaanse Juventus uit Turijn. Van kinds af aan al. De zeer eigenzinnige Bruinsma heeft geen favoriete Nederlandse of Engelse voetbalclub (hoe eigenwijs is dat?!). Bruinsma houdt vooral van Duits en Italiaans voetbal.  Charlie Bruinsma jr. heeft in 2013 tezamen met een paar bevriende zakenlui uit The City of London, een aantal aandelen gekocht van Juventus, gewoon als hobby.

          

  Bruinsma's favoriete buitenlandse voetbalcoach is de Italiaan en voormalig Juventus coach Marcello Lippi (bovenstaande foto's). Geroemd vanwege zijn team discipline en tactisch inzicht.

____________________________________________________

Foto: Mr. de Groot (Dik Voormekaar Show).

Charlie Bruinsma jr. kon vroeger (nog steeds) perfect het Mr. de Groot stemmetje imiteren van De Dik voormekaar show. Nu zal Charlie niet blij zijn dat ik dit zeg, maar voilà :-)  Als zijn vader thuis weleens zijn stem verhief, dan zei Charlie met dat imitatie Mr. de Groot stemmetje altijd: 'Nou nou Ome Joop, zo kan-ie wel weer'. (Wat Bruinsma senior niet altijd leuk vond trouwens). 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl