WEBLOG OVER CHARLES J. BRUINSMA
Door MARJON BONNERMAN-KAMMINGA, met medewerking van Gina Proosdij en Esther Baumbach. Bruinsma: "Winning isn't everything, it is the only thing" and "Kindness is a weakness".
artikelen
Foto album
Bruinsma

 Foto: Charlie Bruinsma jr.

_____________________________

 

Als student in Londen (1991-1994) was Charlie Bruinsma jr. lid van een studentenvereniging, waar alleen jongens lid van mochten worden, geen meisjes. Een behoorlijk rechts brallerig clubje van zo'n twintig tot vijfentwintig man. De heren studenten van toen zijn tegenwoordig werkzaam in het zakenleven, zijn advocaat, werken op diverse Europese beurzen of in het vastgoed, zoals Bruinsma.

Bij die studentenclub bijeenkomsten werden heel vaak Duitse marcheerliederen uit volle borst meegezongen, zoals het Horst Wessel lied, Westerwald Lied, in einem Polenstädtchen, et cetera. De studentenclub met Bruinsma was destijds regelmatig betrokken bij vernielingen in Londense restaurants, wanneer de heren daar gegeten en gedronken hadden- puur uit balorigheid. Of ze vlogen af en toe met een man of twintig op vrijdagmiddag vanuit Londen naar de Costa del Sol toe en dan zondagavond weer terug.

Aan de Costa werd er dan weleens een pilletje in cola van jonge vrouwen gedaan, zodat de heren plezier hadden. Daar werd ook in 1993 een keer een strandtent totaal aan gort geslagen door deze chique heren studenten van de London Business School, na een ruzie met een groep Nederlanders. Fijne gentleman was jij toen, Charlie? Of stond de gentleman-modus toen af en toe ook even uit misschien? Schaam je Charlie Bruinsma jr.! 

Foto: Een 23-jarige Charlie Bruinsma jr. als student (links staand in spijkerrokje) tijdens ontgroening in 1992 (London Business School). Hier verkleed als dames van lichte zeden. LOL

Foto: Charlie Bruinsma jr. alias 'De Lange' gemaskerd met glas champagne.  

Foto: Charlie Bruinsma jr. op 20-jarige leeftijd in 1989 tijdens vakantie in Italië.


Foto: Directeur Bruinsma senior (archief). Hier circa eind jaren zestig in een vliegtuig.

  

YouTube clip: Oktoberfest van 1976 in München. Een man irriteert bezoekers van het Oktoberfest. München wordt waarschijnlijk ook de nieuwe Heimat van Charlie Bruinsma jr., omdat hij in het najaar zijn hoofdkantoor vastgoed, vanwege naderende Brexit, van Londen naar München en Frankfurt gaat verhuizen. Toll! Sehr toll, Lange

YouTube clip van Duitsland.

YouTubeclip Parijs. Parijs is absoluut een van de favoriete steden van Charlie Bruinsma jr. en datzelfde gold voor zijn zuster Fleur. Dat hij daar geregeld komt is dan ook niet verwonderlijk.

Charlie Bruinsma jr. gaat voorlopig voor het overgrote deel in München wonen vanwege zijn vastgoed betrekkingen. Hij zal dat afwisselen met Londen en Parijs (want Bruinsma wil zelf overal bij zijn). In München heeft hij een huis aangekocht (via zijn kantoor) in de wijk Bogenhausen, vlak bij het Herzogpark.

Dat huis wordt toegevoegd aan de bezittingen van het kantoor. Het vrijstaande huis bestaat uit drie etages en op de 2e etage woont de Chinese/Aziatische Ping. Deze 31-jarige dame heet Ping en komt oorspronkelijk uit Shanghai en is een van Bruinsma's verkoop/verhuur managers vastgoed in München en Parijs, hoewel de Chinese/Aziatische Ping de helft van de maand in Parijs verblijft.

Stephanie Fürstner, Bruinsma's rechterhand, woont in een appartement op steenworp afstand. Bruinsma verblijft enkele dagen per maand in Londen en voor de rest verdeelt hij zijn tijd tussen München, Frankfurt en Parijs. Bruinsma's kantoren participeren samen met andere vastgoed kantoren in o.a. Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië.

 

  _____________________

  

 

Foto: Dhr. Anton Bruinsma, oprichter van RAAK limonade/frisdrank begin jaren zestig.

 

Foto: De puissant rijke RAAK directeur en oprichter Dhr. Anton Bruinsma. Hier op 49-jarige leeftijd op 6 juni 1970. Anton Bruinsma is voor Charlie jr. zakelijk gezien het absolute voorbeeld ('adoratie') van hoe een zakenman moet zijn.

 

RAAK Limonade (archief).

 

 

Foto: De Duitse merken RITTER SPORT chocolade en MILKA schokolate (echte Duitse chocolademerken). Ritter chocolade en Milka chocolade zijn de favoriete chocolademerken van Charlie Bruinsma jr. en van zijn wijlen zusje Fleur Bruinsma. Als Bruinsma al zondigt dan is het voor deze chocolade.

 

 

Charlie Bruinsma jr. is ook een fervent theedrinker. Zowel groene thee als zwarte thee. Hij drinkt altijd thee uit een theekopje met schotel en nooit uit een mok of beker (deftige kakker Bruinsma ;-) ).

 

Foto: Fleur Bruinsma in 1982 in de oude trapauto van haar broer (zij is hier bijna 3 jaar oud). Fleur is het kleine zusje van Charlie Bruinsma jr.

Foto: Fleur Bruinsma op de bank liggend in 1997.

 De YouTubeclip heet Muss i denn zum Städtele hinaus, gezongen door Duitse meisjes. Het Duitse liedje Muss i denn zong Fiona, de moeder van Charlie en Fleur Bruinsma, altijd voor haar kinderen toen ze klein waren.

____________________________

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. tijdens een klassieke autorace in Engeland. 

Foto: Fiona Collins in 1967 op 19-jarige leeftijd in Londen (de moeder van Charlie).

Foto: Een 28-jarige Fiona Collins, de moeder van Charlie Bruinsma jr., in 1976 aan de kust van Normandië, Frankrijk. 

Foto: Fiona Collins, de moeder van Charlie Bruinsma jr. Hier in 1988 op 40-jarige leeftijd.

 

Foto: Fiona Collins, de Londense familierecht advocate en de moeder van Charlie Bruinsma jr. Hier in 1999.

Foto: Fiona Collins in 2000 golfend tijdens vakantie in Frankrijk.

 

Canvas foto: Charlie Bruinsma jr. met zijn moeder Fiona in 1970, tijdens een dagje uit in de Duitse stad Essen.

 

Foto: De vader van Charlie Bruinsma jr (Bruinsma senior) Hier rond 1990 in Zuid-Frankrijk.

 Foto: Charlie Bruinsma jr. alias De Lange.

 

 Foto: Charlie Bruinsma jr. hier in Beieren (Zuid-Duitsland) in 2014. Bruinsma is hier 45 jaar oud.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. skiënd in Courchevel 1850 in de Franse Alpen. YouTube clip van Courchevel 1850. Al sinds de jaren negentig gaat Bruinsma skiën in Courchevel 1850 samen met zijn zusje Fleur en moeder Fiona.

Bruinsma: "Tegenwoordig komen er onder meer luidruchtige Russen en Russische geblondeerde dames met bontjassen. In uitgaansgelegenheden zijn ze aanwezig- maar ik bemoei mij daar niet zo mee- ik kom daar puur om te skiën. Wat dat betreft ben ik beetje een einzelgänger. Alleen Stéphanie en Ping (Bruinsma's twee vrouwelijke zakelijke rechterhanden) gaan weleens mee."

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. (hangend in het midden) tijdens zeilwedstrijd nabij St-Raphaël, Zuid-Frankrijk, in 2002.

 

Foto: Fleur Bruinsma, het jongere zusje van Charlie Bruinsma jr. Fleur is hier vijf jaar oud, begin 1985.

 Foto: Fleur Bruinsma in 1989 (9 jaar oud) tijdens vakantie in Frankrijk.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in zijn pyjama in 1974 samen met zijn Engelse grootvader (opa Collins), die Charlie letterlijk bovenop de grote kast zet.

Foto: Charlie Bruinsma jr. viert zijn vijfde verjaardag op 17 januari 1974.

Foto: Charlie Bruinsma jr. klimmend op de hunnebedden in Drenthe, rond 1971,1972, tijdens een dagje uit.

 Foto: Charlie Bruinsma jr. zeilend.

Foto: Een recht in de camera kijkende Charlie Bruinsma jr. (links) samen met een jeugdvriendje zo rond 1974. Charlie hier 5 jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1974. Charlie hier 5 jaar oud. (Op een verjaardagsfeestje met slagroom op z'n gezicht).

Foto: Charlie Bruinsma jr. als peuter in 1970 in pyjama met drinkbeker. Hier tijdens een nachtje logeren bij een huishoudster van de familie Bruinsma (Anna van Beek) in Hilversum.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1972 of 1973 met zijn 'Teddybeer....'. Bruinsma is hier zo'n drie of vier jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. als 4-jarige kleuter spelend op zijn slaapkamer in 1973

Foto: Charlie Bruinsma jr. zo'n 11 maanden oud in december 1969.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1987 op 18-jarige leeftijd tijdens vakantie in Flayosc, Zuid-Frankrijk.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 2008 (39 jaar oud).

Foto: Charlie Bruinsma jr. Hier 39 jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. thuis in zijn speelkamer in 1970.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. is hier 10 maanden oud tijdens Sinterklaas pakjesavond op 5 december 1969.

Foto: Charlie Bruinsma jr. als 4-jarig jongetje bij Sinterklaas en zwarte Piet in december 1973.

Foto: Charlie Bruinsma jr. tijdens Sinterklaasfeest in december 1970. Hij is hier bijna 2 jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1973 als 4-jarig jongetje.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. Hier in 2016, in de streek Pays de la Loire, in Frankrijk.

 

Foto: De heer A. Bruinsma (archief) hier in de sneeuw in Zuid-Duitsland (Tirol). Foto dateert uit de begin jaren zestig.

Foto: Directeur Bruinsma senior.

De heer Bruinsma senior hier op bezoek in Hilversum rond 1960. Rechts is een stukje van het Hilversumse Raadhuis te zien. Directeur Dhr. Bruinsma staat naast een Renault auto. In dit soort auto's van de zaak reden vertegenwoordigers van de Limonade/Frisdrankenfabriek door Nederland.

Foto: De heer Bruinsma senior, hier rond 1965,  tijdens een bezoek aan Oostenrijk.

 

 Foto: Charlie Bruinsma jr. onder de douche in 1990 op 21-jarige leeftijd. (Foto ontvangen van Pauline. Dat moest ik erbij vermelden).

Foto: Fleur Bruinsma viert haar 23ste verjaardag op 25 november 2002.

Canvas foto: Fleur Bruinsma hier in Parijs, in 2002.

 

Canvas foto: Fleur Bruinsma in 1999 (20 jaar). 

Fleur Bruinsma, de jongere zus van Charlie, studeerde om notaris te worden. In 2002 rondde zij de eerste fase af van haar studie. Zij was een ambitieuze tante. Fleur sprak naast Nederlands vloeiend Engels, Duits en Frans. Uiteindelijk wilde zij notaris zijn in Parijs of in München of zelfs in Rome of Milaan. Hun avontuurlijkheid lag daaraan ten grondslag.

Broer Charlie dacht daar hetzelfde over met vastgoed; alles moest internationaal worden aangepakt. Hij zei: ''Fleur en ik blijven altijd samen of het nu Londen, München, Parijs, Milaan of ergens anders is, dat maakt niets uit. Zij mag ook mijn belangen barmhartigen als notaris, want Fleur is één van de zeer weinige mensen aan wie ik dat zou toevertrouwen.''  En Fleur zei uiteraard precies hetzelfde over haar broer.

Canvas foto: Fleur Bruinsma in 2003 (23 jaar).

Fleur Bruinsma hier in 2003 in Frankrijk met een bok. De lesbische Fleur is de oogappel van haar broer Charlie. Fleur was vroeger stiekem verliefd op voormalig wielrenster Leontien van Moorsel en actrice Tatjana Simic.  Dat vond zij hele leuke dames.

Foto: Fleur Bruinsma, hier 22 jaar oud, tijdens vakantie op Sicilië (Italië) in 2002.

 

 Foto: Suske&Wiske (bron: google).

Charlie en Fleur Bruinsma waren vroeger enorme fans van de Suske&Wiske stripboeken. Ze hadden thuis als kind alle delen uit  die reeks. Dat waren zeer veel stripboeken. Toen Fleur nog klein was, las Charlie altijd de teksten voor.

Fleur had ook van die hele grote plastic opblaasbare poppen van alle karakters van de Suske&Wiske op haar slaapkamer staan. Aan de onderkant zat er zand in de poppen, zodat ze konden tuimelen en rechtop bleven staan. *(met dank aan voormalig huishoudster mevr. Nieuwenhuizen) 

YouTube clip: Oude trambanen in Duitsland.

Charlie Bruinsma jr. heeft een fascinatie voor oude Duitse en Zwitserse tramwagons vanaf 1940 t/m de jaren tachtig. Met moderne trams heeft hij niets. Bruinsma vindt de nostalgie van deze oude wagons prachtig.

Nu heeft Charlie wel een oude ziel wat dat betreft en voelt hij zich eigenlijk niet thuis in deze huidige tijd. Eigenlijk is Bruinsma een soort time traveller ;-)    

 

  Michel Delpech met 'Pour un flirt'. Bij dit liedje dacht Fleur Bruinsma, toen zij nog een klein meisje was, dat hij 'Pour un Fleur' zong, haar naam dus. Haar broer Charlie die dat grammofoonplaatje had, moest het vaak draaien voor zijn kleine zusje.

 The Human League met Tell Me When..

De muzieksmaak van Charlie Bruinsma jr vanaf zijn jeugd: The Police Albums (o.a. het album Regatta de Blanc) vond hij goed, maar was/is ook fan van Duran Duran en The Human League, daarnaast ook oude pop muziek plaatjes uit de jaren zeventig en tachtig, en af en toe ook Deep&Dope (house music), en uiteraard klassieke muziek zoals Mozart en Vivaldi.

________________________

 

  

  Foto: De Duitse weervrouw Stephanie Meissner. Volgens Charlie Bruinsma jr. een van de mooiste weervrouwen ooit....!?!

____________________

 

Foto's Kater Rocky (1995-2011). Dit is de binnenhuiskater van Charlie Bruinsma jr. Zijn zusje Fleur Bruinsma had hem nog uitgezocht als kleine kitten in zomer 1995. De kat is gestorven op 5 december 2011 op 16-jarige leeftijd.

Om vijf uur 's morgens op 5 december 2011 stierf de kat in de armen van Charlie in diens slaapkamer in zijn Londense huis in Chelsea&Kensington. Het beestje sliep 's nachts altijd bij Bruinsma op bed. Rond vijf uur die bewuste ochtend sprong de kater van bed af met een harde klap en maakte een angstaanjagend miauwend geluid. Bruinsma sprong direct zijn bed uit en trof het diertje liggend aan, terwijl zijn ogen snel heen en weer draaiden.

Charlie aaide de kater zachtjes en probeerde het dier gerust te stellen, maar hij wist dat het ging sterven. Hij kon weinig meer doen. Dertig seconden later blies de kater zijn laatste adem uit. Bruinsma heeft daarna zijn maatje naar beneden gedragen en op zijn favoriete stoel gelegd op een dekentje. Het wrange was dat Bruinsma op 7 december een afspraak had staan bij de dierenarts voor de jaarlijkse vaccinatie. (met dank aan Bruinsma's oud werkster mevr. Anna van Beek)

 

  Foto: Charlie Bruinsma jr. in 2008 op 39-jarige leeftijd.

 

Foto: Joachim Peiper met gezin in 1960 in Stuttgart (bron: google). Charlie Bruinsma jr. heeft op zijn studeerkamer een aantal portretten aan de muur hangen van o.a. Napoleon, acteur Alain Delon en deze oud Waffen SS panzer-kolonel/officier in SS uniform afgebeelde Peiper.

Nogal omstreden dacht ik zo, maar Bruinsma zegt: "Ik kijk alleen maar naar het militaire aspect en niet naar een ideologie daarachter. Ik heb veel waardering voor militaire genieën. Peiper was een groots man. Iemand die voor zijn soldaten stond en gerespecteerd was. Een echte vent. Peiper was moedig, hij gaf nooit op, was onbezweken en erg loyaal, en dat zijn uitstekende eigenschappen."

Josef von Arnim, een jongere broer van de Duitse oma van Charlie Bruinsma jr., Philippine Collins-von Arnim (Zij was de Duitse moeder van Charlie's moeder Fiona), heeft bij de Duitse Waffen SS pantserdivisies gediend van 1940 t/m 1945, tot het einde van de WOII (Josef von Arnim vocht in Italië, Frankrijk en in Charkov). 

Bruinsma hierover: "Het was heel gangbaar om in die tijd als Duitse jonge twintiger het leger in te gaan, verplicht zelfs. Mijn moeder sprak daar nooit heel veel over thuis. Zij kende haar Duitse oom Josef nauwelijks."

(geplaatst door Gina Proosdij op 20 augustus 2017)

 

 Foto: Logo Schwarzkopf. Charlie Bruinsma jr. gebruikt altijd Schwarzkopf produkten voor zijn haren. Bruinsma gebruikt veelal Syoss shampoo en conditioner van Schwarzkopf. (dank aan Barbara)

De film 'Dangerous Liaisons' uit 1988 behoort tot de favoriete flims van Charlie Bruinsma jr. (met o.a. John Malkovich). Ook de periode van Chateau Versailles omstreeks 1750-1820 (Lodewijk XVI) en de periode Napoleon, vindt 'De Lange' zeer interessant. 

Foto: Koning Ludwig II van Beieren. De vier uur durende speelfilm over Ludwig II, gemaakt door de befaamde Italiaanse regisseur Visconti in 1972, staat bij Charlie Bruinsma jr. in de top vijf van favoriete films.

Foto: James Bond uit 'a view to a kill'. De favoriete Bond van Charlie Bruinsma is Roger Moore. Hier in deze film met bad guy Max Zorin, gespeeld door Christopher Walken. Bruinsma is een groot liefhebber van de James Bond films.

__________________________________

 

De kledingstijl van Charlie Bruinsma jr. (fotobron: Google.  IOU long coats en fashion brand men)

 

 

 

 

Politieke opvatting Charlie Bruinsma jr.

                                  

                            BRUINSMA ZEI: 'EUROPA HEEFT EEN ERNSTIG MIGRATIEPROBLEEM'

 

Charlie Bruinsma jr. zei hierover: "De wereldbevolking neemt alleen maar in rap tempo toe en dat is slecht voor het milieu, het klimaat en de wereldbevolking zelf. Ik zou willen dat het gehele continent Afrika uiteindelijk hoofdzakelijk uit wilde dieren bestaat. Hooguit een handje vol mensen moeten er zijn om de daar aanwezige grondstoffen veilig te stellen en om de wilde dieren tegen stropers te beschermen. Je moet de mensheid langzaam en geruisloos weggummen uit Afrika, van Noord tot Zuid-Afrika. Er wonen anderhalf miljard mensen daarginds en dat is natuurlijk veel te veel.

Je zult daar geboortebeperking moeten bepleiten en de bevolking rigoureus moeten terugdringen. Ik heb daar verschillende methodes voor om dat te bewerkstelligen. Hoe? Door bijvoorbeeld grootschalige sterilisatieprojecten op te zetten aldaar. Zowel sterilisatie van mannen als vrouwen. Hetzelfde geldt voor het Midden-Oosten, uit de moslimlanden. Zowel Afrikaanse als moslimlanden zal je echt moeten uitdunnen, niet goedschiks dan kwaadschiks. Met name moslimgezinnen nemen te veel kinderen en dat is niet goed. Het aantal geboorten in dat soort landen moet drastisch naar beneden. Je lost er een aantal essentiële problemen mee op.

We zullen Europa veel beter moeten beschermen tegen dit soort migratiegroepen, en dan ontkom je er niet aan om draconische maatregelen te nemen. Het is een necessiteit! De islam is vernietigend, levensgevaarlijk voor werkelijk alles waar wij voor staan. De islam omarmen staat gelijk aan het voederen van een gevaarlijk roofdier en dat is uiteindelijk desastreus voor het vrije Westen. Wanneer ik al die moslims zie in Europa dan vraag ik mij af: waar hebben de geallieerden nou eigenlijk voor gevochten tijdens de WOII?

In moskeeën waar haat wordt gepredikt zal per direct zijn deuren moeten sluiten. Je moet hard optreden tegen dit soort maatschappij verstorende elementen. Salafisten moeten ongenadig hard worden bestreden en de facto worden verdelgd met wortel en tak. Voor hen is er geen enkele plaats in onze samenleving. Het is een plaag dat bestreden moet worden. Kijk naar Indonesië. Zo'n tachtig jaar geleden nog een aardig, tamelijk seculier land en hedendaags het grootste moslimland ter wereld. Zo snel kan het dus gaan. Dus Europa pas op! Geef dat soort wrede, intolerante wanschepsels geen enkele kans om onze beschaving te vernielen. 

 

We moeten onze Europese respect terugpakken. Dus minder tot geen islam in Europa! Je moet een soort van Lebensraum creëren voor de vrije Europeanen en niet voor de gemaskerde ' zogenaamde nieuwe Europeaan' die in allerlei gedaanten verschijnt aan onze grenzen en die onvrije bedoelingen heeft, want daar is het vrije Westen niet voor bestemd. We moeten onze vrouwen, moeders, zusters, vriendinnen en dochters beschermen tegen dit soort wrede barbaren. Luister niet naar de notoire linkse domoren van politici die ziende blind en horende doof zijn. Zij zullen niet degenen zijn, als het er op aankomt, die ons beschermen tegen religieuze intolerantie.

Ik ben zelf een groot Europeaan, iemand met een geweldige tenaciteit. Ik heb een Nederlandse vader, mijn moeder is half Engels half Duits, terwijl mijn grootmoeder van moederskant zowel van Duits als Franse komaf is. We zullen Europa veel beter en sterker moeten beschermen anders veroorzaken wij onze eigen genocide. Ons Europese nageslacht zal ons in de toekomst vervloeken en zich terecht afvragen hoe wij de vrijheid destijds zó hebben kunnen weggeven? De grootste misdadigers zijn de (linkse) Europese politici die dit allemaal mogelijk maken. Eens zal het tij ten nadele keren voor de onnozelen (linkse Europese politici) die zich hedendaags 'pro Europees' noemen. Ik ben ook pro-Europees, maar dan op een geheel andere manier. Alleen dan, op de manier die ik voor heb, kan Europa overleven en in vrijheid leven."

                  

 geplaatst door ESTHER BAUMBACH, 13 september 2017

(geüpdatet op 1 januari 2018)

                                                           

                                                         Bruinsma stemt FVD!

Charlie Bruinsma jr. heeft op Forum voor Democratie gestemd, dat vertelde hij onlangs tegen mijn collega Esther Baumbach. Bruinsma heeft vanuit zijn ivoren toren in Londen gestemd. Hij overwoog ook de PVV, maar het is toch FVD geworden.  

Ofschoon Bruinsma vindt dat premier Rutte het goed gedaan heeft de afgelopen jaren, gaat hij voorlopig zeker geen VVD meer stemmen. Op het sociale vlak vindt hij de VVD wat ondermaats en zelfs een tikkeltje indifferent. Op partijen als GroenLinks, D66 en PvdA zal Bruinsma naar eigen zeggen nooit van zijn leven stemmen. Daarbij heeft hij een gruwelijke hekel aan de Islam ("dat soort gelovigen die mijn lesbische zusje een ziekte noemen en kwaad zouden willen doen, kunnen van mij een enkele reis stenen tijdperk krijgen")

 

door Marjon Bonnerman-Kamminga, 24 maart 2017

 

 

 

Door ESTER BAUMBACH,

Ik had zaterdagavond (14 januari 2017) een telefonisch gesprek met Charlie Bruinsma jr. over politiek, vrouwen en auto's (hier allemaal onder elkaar geplaatst). Ik vroeg hem in welke auto hij tegenwoordig rond rijdt in Londen en zijn antwoord daarop was "een witte Porsche 997 Speedster". Hij is een liefhebber van klassieke wagens. Zijn moeder Fiona reed sinds eind jaren tachtig in een derdehandse witte Porsche 914 uit het jaar 1975. Ik vroeg hem ook of hij een relatie had op dit moment...Het antwoord was duidelijk: Nee!  Met de Duitse langharige brunette Stéphanie Fürstner (geboren 1983, Stuttgart), zijn absolute zakelijke rechterhand in vastgoed, gaat hij weleens schermen met floret of kleiduiven schieten op een schietbaan buiten Londen. Bruinsma zei: "Met kleiduiven schieten schiet zij mij regelmatig van de baan af, en dat wil wat zeggen. Zij is heel goed.

Maar ja, Steffi is dan ook een echte Duitse dame. Zij is zeer intelligent met uiteenlopende interesses zoals Geschiedenis en Europese adellijke families(?!), ze is een klankbord en een onbeschrijfelijke zakelijke aanvulling. Wij frühstücken weleens samen (daarmee bedoelt Bruinsma waarschijnlijk dat ze af en toe blijft logeren?!)." 

  Tsja.....(ik zucht hoofdschuddend nee).

 

 (fotobron: autogespot.nl)

Foto: Een 'witte Porsche 997 Speedster' (bovenstaande auto is niet die van Charlie Bruinsma jr. maar een precies eenderzelfde Porsche die hij bezit).  Zo'n type auto heeft de heer Charlie Bruinsma jr. dus in Londen. Past wel bij hem. Gedurende de jaren dertig en veertig maakten zij ook goede voertuigen, toch Lange?

Zeg Charlie, klopt het dat jij in je studeerkamer in je huis in Londen een portret van Napoleon en Joachim Peiper hebt hangen aan de muur? Jij bent naast een vastgoedman ook een doorgeslagen geschiedenisfreak. Jij bewondert Napoleon en de Duitse panzer-division officier Peiper vanwege hun militaire kwaliteiten. Excentriekheid en madness zijn bij jou kennelijk verenigbaar. 

       (fotobron: google) Foto's: Napoleon en Peiper. Van deze twee foto's hangt er bij Bruinsma thuis in zijn studeerkamer in Londen een portret aan de muur. Zijn studeerkamer is volledig ingericht met 19e eeuwse antieke meubelen, inclusief een Franse Louis XVI stijl schrijftafel.

 

 (Reactie: door Marjon Bonnerman-Kamminga, 23 januari 2017)

 

      

  

                                     'Jesse Klaver blijkt gewoon een snotneusje'

Bruinsma vertelde: "PvdAvoorman Lodewijk Asscher acht ik onbekwaam als politiek leider. Alles waar deze man alleen maar naar kijkt laat staan aanraakt mislukt al. Jesse Klaver eigenlijk idem dito. Klaver acteert dat hij een inspiratiebron is, maar hij blijkt gewoon een snotneusje, een studentje. Hij probeert Canadese Trudeautje (Canadese premier Trudeau, red.) en Obama na te doen met opgestroopte mouwtjes en al. Het probleem met Jesse Klaver is dat hij geen uitstraling heeft dat bij een politiek leider hoort. Bij mij komt hij niet over. Ik zie hem vooral als 'dat knulletje of dat jochie van Groenlinks'. Kijk, sporters zoals Johan Cruyff, Ruud Gullit, Marco van Basten, etc. dat waren personen waar op jonge leeftijd al naar geluisterd werd door oudere spelers. Zij hadden wel dat natuurlijke overwicht met hun uitstraling. Klaver heeft dat niet. Wel waardeer ik zijn grote ambitie. Klaver is verder best wel een aardige man denk ik, maar ach, ik geloof dat hij niet zoveel zal presteren of bereiken in de politiek (the kiss of death van Bruinsma)."

 

 door ESTHER BAUMBACH

15 januari 2017

Update 16 januari (Marjon Bonnerman-Kamminga): N.a.v. bovenstaande stuk van Esther heb ik Charlie Bruinsma jr. vanmorgen een sms gestuurd waarin ik zei dat Jesse Klaver dit jaar premier van Nederland kan gaan worden.  Bruinsma antwoordde hierop met zijn bekende lullige commentaar: "How ludicrous! When hell freezes over"

__________________________________________________________________

 

 

 

Donald Trump (bron: google)

 

Update 9 november 2016: Ik, Esther Baumbach, probeerde vanmiddag Charlie Bruinsma jr. te bellen in Londen. Maar hij is momenteel in het Duitse Hamburg voor zaken. Dus heb ik hem daar opgebeld en ik vroeg hem wat hij van de uitslag in Amerika vond. Bruinsma zei: "Dat was genoeglijk wakker worden. Ik ben zeer content met deze uitslag. Beide kandidaten, zowel Trump als Clinton, zijn keiharde vechters en dat is een zeer goede eigenschap. Altijd doorgaan tot het bittere einde, ook als het er soms niet zo florissant uitziet. Je moet dan ook nooit opgeven voordat het eindsignaal klinkt. Opgeven is geen optie.

Ik vind Donald Trump een interessante keuze. Mensen moeten hem het voordeel van de twijfel geven. En ook niet onbelangrijk is dat de vooringenomen 'linkse' media bakzeil heeft gehaald. Door sommige media in Engeland en uiteraard ook in Nederland (o.a. Nrc, Volkskrant, NPO, Vara). Dat vind ik nog het meest superbe. Dat zij nu de zure gezichten trekken tot mijn vergenoegdheid. Almost malicious enjoyment."

 

Bruinsma zei: "De meest fanatieke politiek links denkende mensen hebben een ernstig defect in hun hoofd, vergelijkbaar met godsdienstwaanzinnigen. Mijn moeder Fiona was politiek links en mijn zusje ook, maar dat was verstandig denkend links. Als familierecht advocate in Londen was zij altijd al fel tegen islamitische rechtspraak in Engeland (toen nog illegaal achter de voordeur).  In Engeland bestaat er sinds 2008 islamitische rechtspraak voor moslims onderling. Ik weet zeker als mijn moeder nog geleefd had dat ze daar absoluut tegen was geweest. Mijn moeder kwam juist voor vrouwenrechten op."

 

 

                                                         'beetje een rechtse bal die Bruinsma'

Çharlie Bruinsma jr. is gek op de natuur, hij is begaand met het milieu, hij is een liefhebber van kunst en Franse meubels uit de 18de en 19de eeuw, hij houdt van de Europese adel, Europese vorstenhuizen en achttiende en negentiende eeuwse kastelen, hij bezoekt regelmatig theaters in o.a. Londen, hij is Mozart liefhebber (de liefde voor theater en Mozart zijn hem door zijn moeder bijgebracht), hij is een voorstander van het homo-en lesbische huwelijk, hij is tegen teveel asfaltering en hij is een groot voorstander van dierenrechten. En voor de rest is hij gewoon een tamelijk rechtse bal. Hij is o.a. voor zéér strenge immigratiewetten, hij is tegen de islam en tegen politieke correctheid. 

 

 

       Charlie Bruinsma jr. hoopt dat Donald Trump de Amerikaanse verkiezingen wint.

Dat zei Bruinsma vanmiddag. Hij zei: "Donald Trump wordt enorm gedemoniseerd door de mainstream (linkse) media en echt op een walgelijke manier. Ik vind dat onverantwoord. Nu ook weer met zijn 'vrouwonvriendelijke uitlatingen'. Dat was elf jaar geleden! Elf jaar....! Al die schijnheilige mannen (ook in de Amerikaanse politiek en media) die nu roepen hoe vreselijk het wel niet is, kom op zeg! Zijn politieke tegenstanders are blowing this right out of proportion. Iedere man heeft weleens soortgelijke opmerkingen gemaakt over een mooie vrouw, dan al niet in bijzijn met vrienden, over 'wat een lekker kontje heeft ze' of  'wat een mooie tieten'. Laten we nu niet hypocriet doen. Dat soort dingen moet je uiteraard uit respect nooit tegen een vrouw zelf zeggen, maar als vrienden onderling gebeurt dat wel natuurlijk. Andersom gebeurt het natuurlijk ook.

 

Begrijp me absoluut niet verkeerd: Ik ben helemaal voor vrouwenrechten en ik zelf respecteer vrouwen enorm, dat heb ik in mijn opvoeding meegekregen. Ik ben zelf altijd onberispelijk naar vrouwen toe, een gentleman. Ik heb nog nooit in mijn leven een vrouw nagefloten of nageroepen op straat, want dat is niet fatsoenlijk en het is vernederend- dat doe je niet. Ik zou een dame in nood altijd verdedigen en beschermen, maar deze situatie met Trump wordt wel heel erg opgeklopt. Ik ben ook een voorstander van het homohuwelijk en ik ben zeker geen Republikein fan. Maar dit is een heksenjacht naar Trump toe en dat vind ik fout.

 

Hillary Clinton vind ik heel eng. Ik begrijp niet waarom mensen op deze vrouw gaan stemmen? Ze zei hetzelfde als Donald Trump wanneer je haar hoort over illegal immigration (Hillary on illegal immigration), over gay marriage (eerst was Hillary faliekant tegen, nu ineens voor) en over de muur (Mexican wall) waar ze in 2006 als senator al vóór stemde en hoe ze zichzelf telkens tegenspreekt. Trump wordt over hetzelfde aangevallen.  Kijk maar eens op YouTube hoe ze liegt en draait. Die vrouw deugt niet "She will say anything to get elected". Het zegt natuurlijk veel over iemand als je al ruim veertig jaar in de politiek actief bent, zoals Hillary Clinton, en nog steeds door ongeveer de helft van de bevolking wordt gewantrouwd en gehaat, dan doe je iets niet goed.

Ik zou, als ik Trumps campagneleider was, Amerika totaal laten bombarderen met zowel radio als televisiespotjes met de leugens van Hillary Clinton "a totall bombardment". Hillary Clinton van een paar jaar geleden en Hillary hedendaags, nu ze als presidentskandidate optreedt. Twijfel zaaien bij de zwevende kiezer over haar toch al povere integriteit. In 2012 zei Hillary Clinton dat illegal immigrants verantwoordelijk waren voor de hoge werkloosheid onder African-Americans. Dan zou ik deze clips in een spotje laten uitzenden in gebieden waar veel Latino's wonen om daar twijfel te zaaien. Wedden dat Donald Trump dan wint?

                                               'Fight to the death'

Donald Trump moet nooit opgeven, ook niet onder inmense druk 'just fighting to the death,' zei Bruinsma. Trump moet tot de allerlaatste minuut doorgaan en niet teveel blindvaren op de verschillende peilingen. Gewoon blijven knokken tot het einde, totdat alle stemlokalen gesloten zijn op 8 november. Niet teveel luisteren naar wat anderen zeggen, maar keep on fighting. Verliezen kun je altijd, but never without a huge fight," aldus Charlie Bruinsma jr.  

 

(Reactie Marjon): Ja Charlie, Joseph Goebbels had dat niet kunnen verbeteren. Het verbaast mij ook weer niet dat jij hoopt dat Trump wint. Jij bent niet goed wijs man :-(.  Jij denkt dat je overal verstand van hebt. Wedden dat Trump niet gaat winnen?  

 

door Marjon Bonnerman-Kamminga, 9 oktober 2016

______________________________________________________________________

 

 

 

 

OH NO! Charlie Bruinsma jr. goes for Brexit on June 23.

Charlie Bruinsma jr. (als vastgoedondernemer werkzaam in The City) steunt het Brexit kamp op 23 juni.

Bruinsma zei: "Ik ben bijna de enige van de familie die politiek gezien redelijk rechts is, maar dat verschilt per onderwerp. Mijn Engelse moeder Fiona was links en stemde op de Britse Labour partij, mijn zusje Fleur stemde D'66 en mijn vader stemt volgens mij op de VVD. Mijn twee jongere broers zijn ook ietwat linksig. Maar echt conservatief noem ik mij eigen niet. Ik heb geen favoriete politieke partij. Ik ben daar aardig neutraal in en kies geen zijde van welke politieke partij dan ook. Ja, ik ben euro sceptisch en ik ben ook erg kritisch over hoe Europa bestuurd wordt. 

Ik ben weleens in een Londense rechtszaal aanwezig geweest wanneer mijn moeder daar een zaak had. Zij was verbaal een ontzettend sterke en scherpzinnige advocate. Ze deed veel scheidingszaken. M'n moeder was ook iemand die zich inzette voor vrouwenrechten en dierenrechten.

Ik heb vaak discussies gehad met mijn moeder over de politiek. Ik begreep niet, waarom zij, als succesvol advocate, op de Britse Labourpartij kon stemmen. Dat waren soms best heftige discussies tussen ons. Zij probeerde dan 'het advocaatje' te spelen met mij (Bruinsma's moeder was familierecht advocate), door mij met argumenten vast te zetten, maar ik kwam altijd met tegenargumenten. Dan bleven haar bruine ogen mij stoïcijns aanstaren. Het was altijd een soort verbaal armpje drukken (hahaha).

Ik zit toch wat anders in elkaar. Wel ben ik voorstander van een beter en schoner milieu, meer natuur en de bescherming daarvan en ik ben een liefhebber van dieren. Ik heb dan ook een sympathie voor Greenpeace. Maar als het op migranten, vluchtelingen en immigratie aankomt, dan ben ik meedogenloos en echt héél erg knalrechts!"

 

                                              

                                            Ambitieuze Bruinsma

Bruinsma zei: "In mijn Londense studententijd, begin jaren negentig, ging ik regelmatig naar van die deftige Chesterfield-achtige Tory lounges. Ik genoot van de politieke discussies van oudere Tory members. Ik bemerkte ook dat je, als je zou willen, snel carrière kon maken in de politiek. Ik en een paar andere studenten waren ook weleens betrokken bij een adviserende rol bij speeches van Jeffrey Archer.

Ik ben niet in Engeland geboren, dus 10 Downing Street was kansloos geweest. Maar wanneer ik premier van Engeland had geweest, dan had ik gepleit voor veel meer macht voor de premier. Ik had een enorm groot leger op de been gebracht. Het defensie apparaat zou aanzienlijk uitgebreid worden. Wees een Machiavelli man. In de wetenschap dat niet iedereen met je bevriend kan zijn, hoef je je ook niet als zodanig op te stellen. Engeland had dan weer de supermacht moeten worden in Europa zoals eertijds.

 

Restoring the British Empire. Een grootmacht als handelsland. Handel is een wapen, want het verschaft je economische macht. Economische macht is veel machtiger dan oorlog, maar een combinatie van economische macht en militaire macht is de absolute macht. Wanneer ik de huidige halfslachtige Europese leiders aanschouw dan kriebelt het weleens ja. Dan denk ik: 'Europe's for the taking'.

 

Engeland heeft het laten liggen na WOII. Engeland had het toonaangevende land moeten worden na de oorlog in Europa en niet Duitsland dat destijds nog aan herstelbetalingen verplicht was. Onvoorstelbaar. Ik ben Europees. Ik heb een Nederlandse vader, een Engelse moeder en mijn overgrootmoeder van moederskant is Duits en Frans.

Hoe kun je in vredesnaam afglijden van een wereldmacht, wat Engeland ooit was (British Empire), naar een provincie van Europa? Londen is te machtig en te groot om naar Brussel te luisteren. Men zou naar Londen moeten luisteren! Brussel is een ware horreur. Ik ben Europeaan en ik hou van Europa, alleen niet van de leiders in Brussel en de manier waarop men bestuurt."

 

 

Bruinsma over Brexit: "Ik ben altijd vóór economische samenwerking geweest in Europa , absoluut. Maar politiek gezien ben ik dat niet. De vooral politieke bemoeizucht dan wel invloed van Brussel is echt deplorabel. Ik ben daar pertinent tegen. Ik steun in zekere zin dan ook het Brexit kamp. De linkse onbeschaafde, en immer gewelddadige 'tokkies' lees: anti-fascisten' schreeuwen nu moord en brand. Ik heb een piramidale hekel aan die anti-fascistische groeperingen. Dat zijn affreuze, verstandeloze, obscure lieden. Brussel zelf is verworden tot een megalomane bende van arrogante en autistische bestuurders.

Een half miljard mensen wonen in Europa en die worden verwaarloosd door de Brusselse politieke elite. De EU gaat de verkeerde richting op. Er zijn echt grote hervormingen nodig anders is het uiteindelijk einde oefening voor de EU, want de bevolking beslist ten slotte. Dat proces kan niemand in Brussel tegenhouden. 

 

 (En zo ging de monoloog van Charlie Bruinsma jr. nog even verder. Hij was bijna twee uur onafgebroken aan het woord).

 

ESTHER BAUMBACH

24 juni, 2016

 

 

 

 

                            De politieke opvattingen van Bruinsma

 

Je weet niet wat ik meemaakte twee weken geleden (5 oktober 2015) in Londen. Ik, Esther Baumbach, was een weekendje in Londen en sprak daar met Charlie Bruinsma jr. in het Savoy Hotel waar we hadden afgesproken. We hebben zo'n ruim twee uur lang gesproken. Van te voren werd mij verteld dat er geen foto's mochten worden gemaakt. Bij binnenkomst in het hotel werd ik, ja je gelooft het of niet, grondig gefouilleerd door Bruinsma's assistente, de Duitse Stephanie Junghans. Bruinsma was bang dat ik een telefoon bij mij zou hebben. Die had ik ook bij me, maar die moest ik wegleggen. Toen pas mocht ik naast hem aan de bar zitten. Charlie zag er een beetje vermoeid uit in zijn strakke donkerblauwe pak. Hij verontschuldigde zich voor het ongemak van het fouilleren. Het was ongelofelijk en best komisch dit. Alsof je bij de koning op audiëntie gaat. Ik ken Charlie omdat ik bevriend was met zijn zuster Fleur.

 

Foto: Frans acteur Alain Delon (een van de favoriete acteurs van Bruinsma)

 

 

                                          Bruinsma is anti Islam

Bruinsma zei: "Ik moet niets maar dan ook helemaal niets van de islam hebben. Niets! Ik vind het een verschrikkelijke ideologie. De gemiddelde moslim zorgt alleen maar voor dood en verderf, onrust en ellende. De islam hoort niet thuis in ons mooie Europa. We moeten onze culturele beschaving verdedigen tegen teveel islamitische invloeden en tegen hun drammerigheid.

De Islam zou verboden moeten worden in Europa. Islam hoort niet in Europe. Dat hoorde het al nooit in Europa, dat hoort het nu niet in Europa en zal het ook nooit bij Europa horen.

Er kunnen criminelen tussen de vluchtelingen zitten; verkrachters, moordenaars, aanranders, dieven, geweldsplegers, en terroristen. Maar ook moslims uit Syrië en dat soort landen. Meer islam is zeer slecht voor Europa en dus ook voor de Europese burgers. Massa (moslim) immigratie verandert een land niet alleen economisch, maar ook religieus en maatschappelijk. Niet alle vluchtelingen zijn zielig. Wij kunnen niet iedereen toelaten. Dat zou waanzin zijn. Je kunt niet ongestraft zoveel islamieten Europa binnenlaten. De gevolgen zijn affreus en rampzalig. Ik herhaal nogmaals: Kijk uit voor islamisering! Het is de grootste bedreiging voor de Westerse waarden en normen.

 

Angela Merkel is niet moedig, maar grenzeloos naïef en totaal onverantwoordelijk.  Als Merkel stelt dat Duitsland geld genoeg heeft, is dat wellicht ook zo, voor nu in ieder geval. Maar er wordt hierbij een belangrijk en niet te vergeten aspect weggelaten: Kan een maatschappij dat wel aan? Hoe houdt Merkel de straten in dorpen en steden vrij van raciale spanningen en onrust? Zoveel vluchtelingen en gelukzoekers brengt ook onaangename constellaties met zich mee.

Het probleem is: Wij hebben te maken met een vrij zwakke generatie wereldleiders, zo ook in Europa. Of het nu Merkel, Hollande of Cameron is. Ze zijn te slap en eigenlijk zwakkelingen. Europa moet nog meer de Europese cultuur beschermen, want onze beschaving is superieur. Magaret Thatcher en Winston Churchill, dat waren échte leiders. De Europese leiders van tegenwoordig zijn dermate visieloos.

www.gatestoneinstitute.org/6579/verkrachting-migranten (klik op link)

 

 

Daarbij is de islam levensgevaarlijk en staatsondermijnend. De islam haat joden, vrouwenrechten, homo's en lesbiennes, en ga zo maar door. Ze herbergt een hardnekkige intolerantie tegen andersdenkenden. Zij hebben een hekel aan vrijheid.

De islam is het grootste gevaar en bedreiging voor de vrijheid en de mensheid. Zo'n Isis zou je compleet moeten uitroeien, tot de laatste jihadist aan toe, volledig van de aardbodem vegen.

 

Kijk, mensen die wonen in volksbuurten in Nederland en te maken krijgen met een azc in hun wijk- zijn ook bezorgd- en dat is alleszins te begrijpen. Dat sommige mensen schelden tegen (lokale) politici wanneer zij het over vluchtelingen (én gelukzoekers) hebben kun je ze niet erg kwalijk nemen. Zij zijn meestal niet degenen die zich welbespraakt kunnen uitdrukken en zijn meestentijds ook niet geschoold als bijvoorbeeld een jurist. Dus dat deze mensen een iets ander taalgebruik aanwenden dan mensen uit een villawijk lijkt mij ontegensprekelijk.

Neemt niet weg dat zij ook hun zegje moeten kunnen doen. Eigenlijk zou je deze mensen een woordvoerder(s) toewensen die hun terechte woede en bezorgdheid wel kan vertalen in een wat beschaafdere formulering, zonder scheldwoorden," aldus Bruinsma. (Bruinsma is arrogante kakker. Hij heeft zelf gestudeerd aan een Londense universiteit, dus hij heeft makkelijk praten)

 

"Geert Wilders is nagenoeg de enige in Den Haag met ruggengraat. Ik heb veel lof en respect voor zulke politici. Zij laten zich niet de mond laten snoeren door de verschrikkelijke, politieke correcte kerk. Dat mag ik graag zien. Mensen die niet buigen of bang zijn. Hulde daarvoor," zei Bruinsma.  

Zelf stemt Bruinsma niet. Vanaf 2005 heeft hij niet meer gestemd. Ik denk overigens wel dat hij wat rechts is ;-)  Daarvoor heeft hij weleens VVD gestemd. Zijn zuster Fleur stemde D'66.

 

UPDATE 15 januari

Bruinsma heeft een enorme hekel aan sommige 'linkse wegkijk kranten en media' zoals de Volkskrant, NRC en o.a. de !VARA, als het om criminele vluchtelingen en aanranders gaat.  Bruinsma, altijd al een pleitbezorger geweest voor levenslange gevangenisstraffen voor zedendelinquenten, ergert zich mateloos aan het bagatelliseren van de aanrandingen die door vluchtelingen worden gepleegd, onder andere in Keulen met Nieuwjaarsnacht.

Bruinsma zei: 'Het zijn onze dochters, moeders, zussen, vriendinnen en vrouwen die seksueel worden belaagd. Het is een grove schande! Het zou je zus of moeder zijn die het slachtoffer wordt van zoiets gruwelijks. Ik zou werkelijk in alle staten zijn en niet voor mijzelf instaan met wat ik tegen de daders zou ondernemen (daarbij maakte Bruinsma een schietbeweging alsof hij een machinegeweer vasthield).

 

                                    

                                DURF EEN MACHIAVELLI MAN TE ZIJN!

Je hoeft echt niet door iedereen aardig gevonden te worden. Daar gaat het toch niet om? Je moet nooit bang zijn om je eigen opinie te geven over zaken. Nou, dan zijn personen maar boos en verschrikt. Wees eens een Machiavelli man. Niet zeggen wat anderen graag willen horen, maar gewoon zeggen hoe jij tegen dingen aankijkt. Dat is belangrijk. Voor die mensen kan ik respect opbrengen, ook al hebben ze misschien een totaal andere mening dan jij. Dat geeft niet.

 

Er is iets raars aan de hand in Nederland. Ik bemerk een sluipende haat tegenover de blanke mensen in Nederland en niet alleen in Nederland, bemerk ik. Ik woon zelf in Londen en zie Nederland dan ook van die afstand. Ik begin zelfs telkens meer een hekel aan Nederland te krijgen. Aan de verstikkende politieke correctheid, aan het Russisch roulette spelen met de Nederlandse en Europese normen en waarden. Kijk, het gaat mij niet alleen om de anti-zwartepiet lieden en hun onzinnige standpunten. Er staat natuurlijk veel meer op het spel. We zijn bezig om Nederland op te delen ben ik bang. Iedere nieuwkomer eist steeds meer een eigen stem die ook gehoord moet worden en dat kan uiteindelijk foutief aflopen voor de staat van Nederland.

 

 

Het valt mij op dat de Nederlander wel heel erg gemakkelijk afstand doet van zijn culturele tradities. Dat is hoogst verontrustend. De gutmenschen denken dat ze goed doen, maar niets is minder waar. Iedereen is altijd maar gekwetst om alles. Gekwetst zijn schijnt een moderne ziekte te zijn, waar vooral allochtonen en linkse mensen graag aan lijden. Houd je niet van Zwarte Piet dan vier je het maar niet of je leert het maar te vieren, maar verpest het dan niet voor de grote meerderheid die er wel plezier aan beleeft. Straks komen er meer groepen op de deur bonzen om gevestigde tradities te moeren, want wat is het volgende? Kerst? Pasen? et cetera.

Ik vind het nogal getuigen van een tamelijke respectloosheid en brutaliteit dat mensen die in Nederland zijn komen wonen het recht menen te hebben om 's lands lange traditionele feesten de nek om te draaien. Het mom is: Het Sinterklaasfeest moet weer een feest worden voor iedereen..?!? Maar het is altijd al een feest voor iedereen geweest. Men stelt dat als er andere kleur Pieten komen dat het dan een feest is die voor iedereen leuk is, maar dat is volstrekte nonsens natuurlijk. Personen die pro zwarte Piet zijn vinden het feest dan volslagen verpest, dus dan kun je niet spreken dat het vervolgens een feest voor iedereen is.

 

Geert Wilders wordt verteld dat hij polariserend bezig is wanneer hij snedige opmerkingen maakt over bepaalde groepen in de samenleving, maar dat is flauwekul natuurlijk. De muliti culturele samenleving kan een desastreuze gruwel zijn in al zijn facetten. Multi cultureel is op zichzelf al polariserend. Dat komt door de soms vrijwel onoverbrugbare verschillen. Uiteraard mogen en kunnen mensen links of rechts zijn in een samenleving, maar wat ben ik blij dat ik niet links ben," aldus Bruinsma.

 

Bruinsma was vooral zelf aan het woord. Hij hield een lange monoloog over bepaalde zaken. Een soort beschouwing leek het wel. Er zijn een paar flessen bronwater door heengegaan en twee witte wijntjes. Charlie kan heel innemend zijn. Hij had trouwens ook een uitstekend advocaat kunnen zijn. Hij is hoofdzakelijk geïnteresseerd in zijn eigen mening. Hij zei: "Vriendinnen van mijn zusje kunnen altijd bij mij aankloppen. Zij kunnen altijd bij mij terecht."

                           

                                        

                                           'Fan van Joachim Peiper'

Bruinsma heeft veel respect voor Joachim Peiper. Deze Peiper was een Duitse commandant tijdens WOII van de vijfde Panzerdivision van de Waffen SS en vocht aan het Oostfront, de Balkan, Italië en tijdens het Ardennenoffensief. Het gaat Bruinsma dan vooral om de militaire kwaliteiten van Peiper en niet om gedachtegoed. Tijdens zijn studie geschiedenis aan de Londense universiteit kreeg Bruinsma veel waardering voor de soms verschrikkelijke situaties waarin zowel Geallieerden en Duitse soldaten zich bevonden.

 

 

geschreven door ESTHER BAUMBACH

 

 

 

door Marjon Bonnerman (Kamminga) en Esther Baumbach, 21 oktober 2015.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Het liefst zou Bruinsma het overgrote deel van de vluchtelingen gewoon terugsturen, niet goedschiks dan kwaadschiks. Bruinsma noemde de VN bemoeizuchtige, kwebbelende nietsnutten. Hetzelfde geldt voor Brussel. Nu is Bruinsma echt Brits als het op Europese politiek aankomt. Bruinsma zei: "Ik zou mij niets van de VN aantrekken over hun rapport, wat onder meer over zwarte Piet gaat. Waar bemoeien die mensen zich überhaupt mee? En dan zijn het ook nog eens landen die in die VN commissie zitten die in hun eigen land bijvoorbeeld totaal geen homorechten blijken te hebben of waar abortus illegaal is (zie Ierland).

 

Charlie Bruinsma said: "Angela Merkel is a very treacherous woman. Germany's open border policy on immigration, is appalling, irresponsible and sick-making. That woman, Merkel, is a danger to all of us. Has Germany gone completely bonkers? She's turning Europe into an inferno." 

(Marjon BonnermanBovenstaande is volledig op Charlie Bruinsma's conto. 'Zo denkt de gemiddelde Brit over Merkels beleid,' zei Bruinsma).

 

Bruinsma zei verder: "Angela Merkel is een oliedomme bondskanselier. Voor de Duitse politicus Helmut Schmidt had ik groot respect als staatsman. Maar Angela Merkels beslissingen zijn werkelijk onvoorstelbaar. Zij moet een hele slechte souffleur (USA?) hebben, want de domme beslissingen die zij sedert de Griekse crisis heeft gemaakt zijn werkelijk prodigieus. De Griekse crisis was een grote blunder. Griekenland had natuurlijk buiten de eurozone geplaatst moeten worden. Je had ze financieel buiten de eurozone kunnen ondersteunen, dat was goedkoper geweest, al hadden de Grieken eigenlijk een flinke schop onder hun achterste moeten hebben.

Er had destijds een financiële bypass aangelegd moeten worden om Griekenland heen, zodat Spanje, Portugal en Ierland ook gestut waren en zodoende niet meegesleurd zouden worden. Is niet gebeurd! Nu kost het honderden miljarden om 'Fredo= Griekenland', het achterlijke broertje van Europa, zijn broek helpen op te houden."

 

Charlie Bruinsma jr. heeft ook een hekel aan het communisme. Hij zei: "Ik was een keer op bezoek bij de ouders van een ex vriendin. Ik zag toen in de boekenkast een boek met Lenin staan. Ik dacht toen van WTF? Niet lang daarna was de relatie over (glimlachend). Dat was op een oudejaarsavond, dus ik wilde er die bewuste avond niet op ingaan, maar ik was wel nieuwsgierig waarom zij dat boek zo prominent in hun boekenkast hadden staan."

 

 

Bruinsma is een fervent voorstander van een zeer streng asielbeleid en hij is zeer fel tegen vrouwonvriendelijke religies die fascistisch en middeleeuws zijn. Bruinsma zei: "Vrijheid is het allerbelangrijkste wat we hebben."  Hij heeft een enorme hekel aan fanatieke gelovigen. Deze mensen noemt Bruinsma 'schizofreen, verwerpelijk, achterlijk, bang en gevaarlijk'.  Met name de extreme tak binnen de katholieke en christelijke kerk, orthodoxen en bovenal de islam. Fanatieke godsdienst krankzinnigen vol haat en onverdraagzaamheid. Bruinsma heeft een bloedhekel en grote afkeer van de islam. En mensen die zich laten bekeren tot een geloof hebben in Bruinsma's ogen 'een stofwisselingsziekte in hun hersenen.' 

Charlie Bruinsma jr. en zijn zuster Fleur Bruinsma zijn dan ook ongelovig en overtuigd atheïst. Hun moeder Fiona Collins was ook niet religieus en hun grootouders waren dat ook niet. Hetzelfde geldt voor de familie Bruinsma aan vaderskant.

Wel viert Bruinsma altijd de Kerstdagen en Paasdagen (en dan alleen voor het lekkere eten en drinken en mensen die er echt toedoen, niet voor het religieuze aspect). De traditionele feestdagen dus.

 

 

 

Charlie Bruinsma jr. is absoluut een gentleman in de manier waarop hij met dames omgaat. 'A True Gentleman indeed'. Zijn Engelse moeder Fiona Collins heeft daar een groot aandeel in gehad. Zij heeft een British-Dutch gentleman van haar zoon gemaakt. 

Zij vond goede manieren, fatsoen, nette omgang met vrouwen en beleefdheid heel belangrijk. Dat gold voor alle vier haar kinderen.

__________________________________________________________________________

 

Foto's: Kleding van Lorenzo Cifonelli. (bron: www.cifonelli.com

Charlie Bruinsma jr. is een liefhebber van de strakke pakken en kleding van de Frans/Italiaanse modeontwerper Lorenzo Cifonelli.

Bruinsma draagt veel kleding van www.cifonelli.com

                                                                            

_______________________________________________________ 

www.ft.com

www.dailymail.co.uk

www.standard.co.uk

www.dailyexpress.co.uk

www.spectator.co.uk

www.independent.co.uk

www.gazetta.it

www.elsevier.nl

www.private-eye.co.uk/

www.telegraaf.nl

www.faz.net

www.geenstijl.nl

 (Kranten, bladen en sites die Bruinsma leest)

____________________________________________________________________________

Foto: Wolfgang Amadeus Mozart. Charlie Bruinsma jr. is een groot liefhebber van Mozart. De liefde voor Mozart heeft hij meegekregen van zijn moeder Fiona Collins. Van jongs af aan leerde zijn moeder hem om naar Mozart te luisteren. Zij leerde hem ook om de verschillen te horen tussen de ouvertures.

___________________________________________________________________________

 

 

  • Charlie Bruinsma jr. is van kleins af aan een liefhebber van het Duitse voetbal.
  • Zijn sympathie gaat uit naar Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach. Bruinsma's favoriete speler in zijn jeugd was de Duitse verdediger Hans-Peter Briegel.

 

_____________________________________________________________________________

 

   

   Dit was een favoriete horrorfilm van Charlie en zijn zuster Fleur, de film "Sleepy Hollow" met o.a. Johnny Depp en Christopher Walken.

http://youtu.be/nYHt8SdUj-U    (trailer)

Nadat Charlie op 9 februari 2003 gewond was geraakt bij een straatroof in Milaan (Italië), revalideerde hij thuis in Blaricum. Zijn zusje Fleur woonde sinds eind 1998 tot aan haar dood op 28 mei 2004, samen met haar broer in diens villa in Blaricum.

Tijdens de revalidatie sliep zij ruim twee maanden naast haar broer in zijn bed om ervoor te zorgen dat Charlie 's nachts niet uit bed zou vallen. Tijdens die periode keken zij 's avonds veel horrorfilms(?!) vanuit bed en "Sleepy Hollow" was daar een van.

________________________________________________________________________

    

Foto: De Franse acteur Alain Delon is een van de favoriete acteurs van Charlie Bruinsma jr.

 

Foto: Christopher Walken is de favoriete Amerikaanse acteur van Bruinsma.

 

   

    Foto: Rijk de Gooijer, de favoriete Nederlandse acteur van Charlie Bruinsma jr.

 ____________________________________________________________

 

Charlie Bruinsma jrs. favoriete voetbalclub is het Italiaanse Juventus uit Turijn. Van kinds af aan al. De zeer eigenzinnige Bruinsma heeft geen favoriete Nederlandse of Engelse voetbalclub (hoe eigenwijs is dat?!). Bruinsma houdt vooral van Duits en Italiaans voetbal.  Charlie Bruinsma jr. heeft in 2013 tezamen met een paar bevriende zakenlui uit The City of London, een aantal aandelen gekocht van Juventus, gewoon als hobby.

          

  Bruinsma's favoriete buitenlandse voetbalcoach is de Italiaan en voormalig Juventus coach Marcello Lippi (bovenstaande foto's). Geroemd vanwege zijn team discipline en tactisch inzicht.

____________________________________________________

Foto: Mr. de Groot (Dik Voormekaar Show).

Charlie Bruinsma jr. kon vroeger (nog steeds) perfect het Mr. de Groot stemmetje imiteren van De Dik voormekaar show. Nu zal Charlie niet blij zijn dat ik dit zeg, maar voilà :-)  Als zijn vader thuis weleens zijn stem verhief, dan zei Charlie met dat imitatie Mr. de Groot stemmetje altijd: 'Nou nou Ome Joop, zo kan-ie wel weer'. (Wat Bruinsma senior niet altijd leuk vond trouwens). 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl