WEBLOG OVER CHARLES J. BRUINSMA
Door MARJON BONNERMAN-KAMMINGA, met medewerking van Gina Proosdij en Esther Baumbach. Bruinsma: "Winning isn't everything, it is the only thing" and "Kindness is a weakness".
artikelen
Foto album
Bruinsma

 Foto: Charlie Bruinsma jr.

_____________________________

 

Als student in Londen (1991-1994) was Charlie Bruinsma jr. lid van een studentenvereniging, waar alleen jongens lid van mochten worden, geen meisjes. Een behoorlijk rechts brallerig clubje van zo'n twintig tot vijfentwintig man. De heren studenten van toen zijn tegenwoordig werkzaam in het zakenleven, zijn advocaat, werken op diverse Europese beurzen of in het vastgoed, zoals Bruinsma.

Bij die studentenclub bijeenkomsten werden heel vaak Duitse marcheerliederen uit volle borst meegezongen, zoals het Horst Wessel lied, Westerwald Lied, in einem Polenstädtchen, et cetera. De studentenclub met Bruinsma was destijds regelmatig betrokken bij vernielingen in Londense restaurants, wanneer de heren daar gegeten en gedronken hadden- puur uit balorigheid. Of ze vlogen af en toe met een man of twintig op vrijdagmiddag vanuit Londen naar de Costa del Sol toe en dan zondagavond weer terug.

Aan de Costa werd er dan weleens een pilletje in cola van jonge vrouwen gedaan, zodat de heren plezier hadden. Daar werd ook in 1993 een keer een strandtent totaal aan gort geslagen door deze chique heren studenten van de London Business School, na een ruzie met een groep Nederlanders. Fijne gentleman was jij toen, Charlie? Of stond de gentleman-modus toen af en toe ook even uit misschien? Schaam je Charlie Bruinsma jr.! 

Foto: Een 23-jarige Charlie Bruinsma jr. als student (links staand in spijkerrokje) tijdens ontgroening in 1992 (London Business School). Hier verkleed als dames van lichte zeden. LOL

Foto: Charlie Bruinsma jr. alias 'De Lange' gemaskerd met glas champagne.  

Foto: Charlie Bruinsma jr. op 20-jarige leeftijd in 1989 tijdens vakantie in Italië.


Foto: Directeur Bruinsma senior (archief). Hier circa eind jaren zestig in een vliegtuig.

  

YouTube clip: Oktoberfest van 1976 in München. Een man irriteert bezoekers van het Oktoberfest. München wordt waarschijnlijk ook de nieuwe Heimat van Charlie Bruinsma jr., omdat hij in het najaar zijn hoofdkantoor vastgoed, vanwege naderende Brexit, van Londen naar München en Frankfurt gaat verhuizen. Toll! Sehr toll, Lange

YouTube clip van Duitsland.

YouTubeclip Parijs. Parijs is absoluut een van de favoriete steden van Charlie Bruinsma jr. en datzelfde gold voor zijn zuster Fleur. Dat hij daar geregeld komt is dan ook niet verwonderlijk.

Charlie Bruinsma jr. gaat voorlopig voor het overgrote deel in München wonen vanwege zijn vastgoed betrekkingen. Hij zal dat afwisselen met Londen en Parijs (want Bruinsma wil zelf overal bij zijn). In München heeft hij een huis aangekocht (via zijn kantoor) in de wijk Bogenhausen, vlak bij het Herzogpark.

Dat huis wordt toegevoegd aan de bezittingen van het kantoor. Het vrijstaande huis bestaat uit drie etages en op de 2e etage woont de Chinese/Aziatische Ping. Deze 31-jarige dame heet Ping en komt oorspronkelijk uit Shanghai en is een van Bruinsma's verkoop/verhuur managers vastgoed in München en Parijs, hoewel de Chinese/Aziatische Ping de helft van de maand in Parijs verblijft.

Stephanie Fürstner, Bruinsma's rechterhand, woont in een appartement op steenworp afstand. Bruinsma verblijft enkele dagen per maand in Londen en voor de rest verdeelt hij zijn tijd tussen München, Frankfurt en Parijs. Bruinsma's kantoren participeren samen met andere vastgoed kantoren in o.a. Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië.

 

  _____________________

  

 

Foto: Dhr. Anton Bruinsma, oprichter van RAAK limonade/frisdrank begin jaren zestig.

 

Foto: De puissant rijke RAAK directeur en oprichter Dhr. Anton Bruinsma. Hier op 49-jarige leeftijd op 6 juni 1970. Anton Bruinsma is voor Charlie jr. zakelijk gezien het absolute voorbeeld ('adoratie') van hoe een zakenman moet zijn.

 

RAAK Limonade (archief).

 

 

Foto: De Duitse merken RITTER SPORT chocolade en MILKA schokolate (echte Duitse chocolademerken). Ritter chocolade en Milka chocolade zijn de favoriete chocolademerken van Charlie Bruinsma jr. en van zijn wijlen zusje Fleur Bruinsma. Als Bruinsma al zondigt dan is het voor deze chocolade.

 

 

Charlie Bruinsma jr. is ook een fervent theedrinker. Zowel groene thee als zwarte thee. Hij drinkt altijd thee uit een theekopje met schotel en nooit uit een mok of beker (deftige kakker Bruinsma ;-) ).

 

Foto: Fleur Bruinsma in 1982 in de oude trapauto van haar broer (zij is hier bijna 3 jaar oud). Fleur is het kleine zusje van Charlie Bruinsma jr.

Foto: Fleur Bruinsma op de bank liggend in 1997.

 De YouTubeclip heet Muss i denn zum Städtele hinaus, gezongen door Duitse meisjes. Het Duitse liedje Muss i denn zong Fiona, de moeder van Charlie en Fleur Bruinsma, altijd voor haar kinderen toen ze klein waren.

____________________________

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. tijdens een klassieke autorace in Engeland. 

Foto: Fiona Collins in 1967 op 19-jarige leeftijd in Londen (de moeder van Charlie).

Foto: Een 28-jarige Fiona Collins, de moeder van Charlie Bruinsma jr., in 1976 aan de kust van Normandië, Frankrijk. 

Foto: Fiona Collins, de moeder van Charlie Bruinsma jr. Hier in 1988 op 40-jarige leeftijd.

 

Foto: Fiona Collins, de Londense familierecht advocate en de moeder van Charlie Bruinsma jr. Hier in 1999.

Foto: Fiona Collins in 2000 golfend tijdens vakantie in Frankrijk.

 

Canvas foto: Charlie Bruinsma jr. met zijn moeder Fiona in 1970, tijdens een dagje uit in de Duitse stad Essen.

 

Foto: De vader van Charlie Bruinsma jr (Bruinsma senior) Hier rond 1990 in Zuid-Frankrijk.

 Foto: Charlie Bruinsma jr. alias De Lange.

 

 Foto: Charlie Bruinsma jr. hier in Beieren (Zuid-Duitsland) in 2014. Bruinsma is hier 45 jaar oud.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. skiënd in Courchevel 1850 in de Franse Alpen. YouTube clip van Courchevel 1850. Al sinds de jaren negentig gaat Bruinsma skiën in Courchevel 1850 samen met zijn zusje Fleur en moeder Fiona.

Bruinsma: "Tegenwoordig komen er onder meer luidruchtige Russen en Russische geblondeerde dames met bontjassen. In uitgaansgelegenheden zijn ze aanwezig- maar ik bemoei mij daar niet zo mee- ik kom daar puur om te skiën. Wat dat betreft ben ik beetje een einzelgänger. Alleen Stéphanie en Ping (Bruinsma's twee vrouwelijke zakelijke rechterhanden) gaan weleens mee."

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. (hangend in het midden) tijdens zeilwedstrijd nabij St-Raphaël, Zuid-Frankrijk, in 2002.

 

Foto: Fleur Bruinsma, het jongere zusje van Charlie Bruinsma jr. Fleur is hier vijf jaar oud, begin 1985.

 Foto: Fleur Bruinsma in 1989 (9 jaar oud) tijdens vakantie in Frankrijk.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in zijn pyjama in 1974 samen met zijn Engelse grootvader (opa Collins), die Charlie letterlijk bovenop de grote kast zet.

Foto: Charlie Bruinsma jr. viert zijn vijfde verjaardag op 17 januari 1974.

Foto: Charlie Bruinsma jr. klimmend op de hunnebedden in Drenthe, rond 1971,1972, tijdens een dagje uit.

 Foto: Charlie Bruinsma jr. zeilend.

Foto: Een recht in de camera kijkende Charlie Bruinsma jr. (links) samen met een jeugdvriendje zo rond 1974. Charlie hier 5 jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1974. Charlie hier 5 jaar oud. (Op een verjaardagsfeestje met slagroom op z'n gezicht).

Foto: Charlie Bruinsma jr. als peuter in 1970 in pyjama met drinkbeker. Hier tijdens een nachtje logeren bij een huishoudster van de familie Bruinsma (Anna van Beek) in Hilversum.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1972 of 1973 met zijn 'Teddybeer....'. Bruinsma is hier zo'n drie of vier jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. als 4-jarige kleuter spelend op zijn slaapkamer in 1973

Foto: Charlie Bruinsma jr. zo'n 11 maanden oud in december 1969.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1987 op 18-jarige leeftijd tijdens vakantie in Flayosc, Zuid-Frankrijk.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 2008 (39 jaar oud).

Foto: Charlie Bruinsma jr. Hier 39 jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. thuis in zijn speelkamer in 1970.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. is hier 10 maanden oud tijdens Sinterklaas pakjesavond op 5 december 1969.

Foto: Charlie Bruinsma jr. als 4-jarig jongetje bij Sinterklaas en zwarte Piet in december 1973.

Foto: Charlie Bruinsma jr. tijdens Sinterklaasfeest in december 1970. Hij is hier bijna 2 jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1973 als 4-jarig jongetje.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. Hier in 2016, in de streek Pays de la Loire, in Frankrijk.

 

Foto: De heer A. Bruinsma (archief) hier in de sneeuw in Zuid-Duitsland (Tirol). Foto dateert uit de begin jaren zestig.

Foto: Directeur Bruinsma senior.

De heer Bruinsma senior hier op bezoek in Hilversum rond 1960. Rechts is een stukje van het Hilversumse Raadhuis te zien. Directeur Dhr. Bruinsma staat naast een Renault auto. In dit soort auto's van de zaak reden vertegenwoordigers van de Limonade/Frisdrankenfabriek door Nederland.

Foto: De heer Bruinsma senior, hier rond 1965,  tijdens een bezoek aan Oostenrijk.

 

 Foto: Charlie Bruinsma jr. onder de douche in 1990 op 21-jarige leeftijd. (Foto ontvangen van Pauline. Dat moest ik erbij vermelden).

Foto: Fleur Bruinsma viert haar 23ste verjaardag op 25 november 2002.

Canvas foto: Fleur Bruinsma hier in Parijs, in 2002.

 

Canvas foto: Fleur Bruinsma in 1999 (20 jaar). 

Fleur Bruinsma, de jongere zus van Charlie, studeerde om notaris te worden. In 2002 rondde zij de eerste fase af van haar studie. Zij was een ambitieuze tante. Fleur sprak naast Nederlands vloeiend Engels, Duits en Frans. Uiteindelijk wilde zij notaris zijn in Parijs of in München of zelfs in Rome of Milaan. Hun avontuurlijkheid lag daaraan ten grondslag.

Broer Charlie dacht daar hetzelfde over met vastgoed; alles moest internationaal worden aangepakt. Hij zei: ''Fleur en ik blijven altijd samen of het nu Londen, München, Parijs, Milaan of ergens anders is, dat maakt niets uit. Zij mag ook mijn belangen barmhartigen als notaris, want Fleur is één van de zeer weinige mensen aan wie ik dat zou toevertrouwen.''  En Fleur zei uiteraard precies hetzelfde over haar broer.

Canvas foto: Fleur Bruinsma in 2003 (23 jaar).

Fleur Bruinsma hier in 2003 in Frankrijk met een bok. De lesbische Fleur is de oogappel van haar broer Charlie. Fleur was vroeger stiekem verliefd op voormalig wielrenster Leontien van Moorsel en actrice Tatjana Simic.  Dat vond zij hele leuke dames.

Foto: Fleur Bruinsma, hier 22 jaar oud, tijdens vakantie op Sicilië (Italië) in 2002.

 

 Foto: Suske&Wiske (bron: google).

Charlie en Fleur Bruinsma waren vroeger enorme fans van de Suske&Wiske stripboeken. Ze hadden thuis als kind alle delen uit  die reeks. Dat waren zeer veel stripboeken. Toen Fleur nog klein was, las Charlie altijd de teksten voor.

Fleur had ook van die hele grote plastic opblaasbare poppen van alle karakters van de Suske&Wiske op haar slaapkamer staan. Aan de onderkant zat er zand in de poppen, zodat ze konden tuimelen en rechtop bleven staan. *(met dank aan voormalig huishoudster mevr. Nieuwenhuizen) 

YouTube clip: Oude trambanen in Duitsland.

Charlie Bruinsma jr. heeft een fascinatie voor oude Duitse en Zwitserse tramwagons vanaf 1940 t/m de jaren tachtig. Met moderne trams heeft hij niets. Bruinsma vindt de nostalgie van deze oude wagons prachtig.

Nu heeft Charlie wel een oude ziel wat dat betreft en voelt hij zich eigenlijk niet thuis in deze huidige tijd. Eigenlijk is Bruinsma een soort time traveller ;-)    

 

  Michel Delpech met 'Pour un flirt'. Bij dit liedje dacht Fleur Bruinsma, toen zij nog een klein meisje was, dat hij 'Pour un Fleur' zong, haar naam dus. Haar broer Charlie die dat grammofoonplaatje had, moest het vaak draaien voor zijn kleine zusje.

 The Human League met Tell Me When..

De muzieksmaak van Charlie Bruinsma jr vanaf zijn jeugd: The Police Albums (o.a. het album Regatta de Blanc) vond hij goed, maar was/is ook fan van Duran Duran en The Human League, daarnaast ook oude pop muziek plaatjes uit de jaren zeventig en tachtig, en af en toe ook Deep&Dope (house music), en uiteraard klassieke muziek zoals Mozart en Vivaldi.

________________________

 

  

  Foto: De Duitse weervrouw Stephanie Meissner. Volgens Charlie Bruinsma jr. een van de mooiste weervrouwen ooit....!?!

____________________

 

Foto's Kater Rocky (1995-2011). Dit is de binnenhuiskater van Charlie Bruinsma jr. Zijn zusje Fleur Bruinsma had hem nog uitgezocht als kleine kitten in zomer 1995. De kat is gestorven op 5 december 2011 op 16-jarige leeftijd.

Om vijf uur 's morgens op 5 december 2011 stierf de kat in de armen van Charlie in diens slaapkamer in zijn Londense huis in Chelsea&Kensington. Het beestje sliep 's nachts altijd bij Bruinsma op bed. Rond vijf uur die bewuste ochtend sprong de kater van bed af met een harde klap en maakte een angstaanjagend miauwend geluid. Bruinsma sprong direct zijn bed uit en trof het diertje liggend aan, terwijl zijn ogen snel heen en weer draaiden.

Charlie aaide de kater zachtjes en probeerde het dier gerust te stellen, maar hij wist dat het ging sterven. Hij kon weinig meer doen. Dertig seconden later blies de kater zijn laatste adem uit. Bruinsma heeft daarna zijn maatje naar beneden gedragen en op zijn favoriete stoel gelegd op een dekentje. Het wrange was dat Bruinsma op 7 december een afspraak had staan bij de dierenarts voor de jaarlijkse vaccinatie. (met dank aan Bruinsma's oud werkster mevr. Anna van Beek)

 

  Foto: Charlie Bruinsma jr. in 2008 op 39-jarige leeftijd.

 

Foto: Joachim Peiper met gezin in 1960 in Stuttgart (bron: google). Charlie Bruinsma jr. heeft op zijn studeerkamer een aantal portretten aan de muur hangen van o.a. Napoleon, acteur Alain Delon en deze oud Waffen SS panzer-kolonel/officier in SS uniform afgebeelde Peiper.

Nogal omstreden dacht ik zo, maar Bruinsma zegt: "Ik kijk alleen maar naar het militaire aspect en niet naar een ideologie daarachter. Ik heb veel waardering voor militaire genieën. Peiper was een groots man. Iemand die voor zijn soldaten stond en gerespecteerd was. Een echte vent. Peiper was moedig, hij gaf nooit op, was onbezweken en erg loyaal, en dat zijn uitstekende eigenschappen."

Josef von Arnim, een jongere broer van de Duitse oma van Charlie Bruinsma jr., Philippine Collins-von Arnim (Zij was de Duitse moeder van Charlie's moeder Fiona), heeft bij de Duitse Waffen SS pantserdivisies gediend van 1940 t/m 1945, tot het einde van de WOII (Josef von Arnim vocht in Italië, Frankrijk en in Charkov). 

Bruinsma hierover: "Het was heel gangbaar om in die tijd als Duitse jonge twintiger het leger in te gaan, verplicht zelfs. Mijn moeder sprak daar nooit heel veel over thuis. Zij kende haar Duitse oom Josef nauwelijks."

(geplaatst door Gina Proosdij op 20 augustus 2017)

 

 Foto: Logo Schwarzkopf. Charlie Bruinsma jr. gebruikt altijd Schwarzkopf produkten voor zijn haren. Bruinsma gebruikt veelal Syoss shampoo en conditioner van Schwarzkopf. (dank aan Barbara)

De film 'Dangerous Liaisons' uit 1988 behoort tot de favoriete flims van Charlie Bruinsma jr. (met o.a. John Malkovich). Ook de periode van Chateau Versailles omstreeks 1750-1820 (Lodewijk XVI) en de periode Napoleon, vindt 'De Lange' zeer interessant. 

Foto: Koning Ludwig II van Beieren. De vier uur durende speelfilm over Ludwig II, gemaakt door de befaamde Italiaanse regisseur Visconti in 1972, staat bij Charlie Bruinsma jr. in de top vijf van favoriete films.

Foto: James Bond uit 'a view to a kill'. De favoriete Bond van Charlie Bruinsma is Roger Moore. Hier in deze film met bad guy Max Zorin, gespeeld door Christopher Walken. Bruinsma is een groot liefhebber van de James Bond films.

__________________________________

 

De kledingstijl van Charlie Bruinsma jr. (fotobron: Google.  IOU long coats en fashion brand men)

 

 

 

 

Vastgoed directeur Charlie Bruinsma jr.

 

Weblog geschreven door: Marjon Bonnerman-Kamminga, Gina Proosdij en Esther Baumbach.

 !!Update 22 september 2018

 

           

YouTube clip rechtsSkyline van Frankfurt am Main en YouTube clip links: Een blik over Duitsland (ik begrijp waarom Bruinsma zo dol op Duitsland is). In Frankfurt en in München heeft Charlie Bruinsma jr. twee hoofdkantoren Vastgoed Investments. Daarnaast zijn er Duitse vastgoedbetrekkingen in Dresden, Hamburg en Berlijn. Buiten Duitsland is dat in Londen, Parijs en Rome. Bruinsma brengt al jarenlang een gedeelte van zijn capital investment onder bij de Duitse Bankhaus Lampe in Frankfurt en München. https://www.bankhaus-lampe.de/en/bankhaus-lampe-group.  Zelf woont Bruinsma sinds zomer 2017 in zowel Frankfurt als in München, daarvoor woonde hij in Londen. 

              

        

       

Clips van Parijs: de Eiffeltoren en de Champs Élysées. Parijs en Rome zijn twee favoriete steden van Charlie Bruinsma jr. en van zijn zuster Fleur Bruinsma. Samen zijn ze talloze malen naar zowel Parijs als Rome gegaan, met o.a. bezoekjes aan de Eiffeltoren, Montmartre, het Louvre en Palais de Versailles. Broer en zus Bruinsma zijn gek op de vibratie van Rome en de Italiaanse/Mediterrane keuken. Charlie en Fleur zijn ook dol op de tuinen en fonteinen van Palais Versailles. Croissants, stokbrood met Paturain en Macarons voor Fleur. Zo was het toch, Charlie?

 

Charlie Bruinsma jr. woont sinds vorige maand (in mei 2017) eventjes niet in Londen, maar hij woont momenteel gedurende de gehele zomermaanden in Rome. Bruinsma zei tot zeker eind augustus in Rome te blijven. Hij is daar zijn vastgoed wat aan het uitbreiden en hij wil daar zelf bij zijn. Bruinsma verblijft deze periode in een aardig appartement (ca. 260 m2) vlakbij het centrum van Rome, wat twee etages omvat met daarbovenop een groot dakterras voor hem alleen. 

Bruinsma heeft het toch al aardig druk, want zijn vastgoed hoofdkantoor verhuist eind zomer van Londen naar Duitsland (Frankfurt en München). Dit heeft onder meer te maken met Brexit. Al neemt Bruinsma het de Britten niets kwalijk. Er blijft wel een real estate kantoor in The City of London, maar het hoofdkantoor komt in Duitsland. Daarnaast heeft hij sinds vorig jaar zomer (2016) ook een 19de eeuws Frans Chateau aangekocht in de Pays de la Loire (West Frankrijk). Bruinsma's tijdelijke huis in Rome beschikt tevens over een satellietschotel (voor TV).

                   

Foto links: Een gele Volkswagen Kever Cabriolet uit bouwjaar 1978 (Fotobron: Google). Foto rechts: Een zwarte Mercedes 560 SL Roadster uit bouwjaar 1986 (fotobron: Google). Bruinsma rijdt nu in München rond in precies eenderzelfde identieke zwarte Mercedes uit 1986 als bovenstaande afbeelding (ter illustratie). Bruinsma is gek op klassieke Duitse auto's. In precies eenderzelfde geelkleurige Kever Cabrio uit 1978, reed Charlie Bruinsma jr. vorig jaar zomer rond in Rome (van eind mei tot begin september 2017). Bovenstaande foto is niet de auto van Bruinsma, maar exact identiek aan de zijne. Bruinsma is een liefhebber van oude, klassieke auto's. In het dagelijkse leven in Londen, en binnenkort in München en Frankfurt, rijdt Bruinsma in een Witte Porsche 997Speedster. Zijn moeder Fiona Collins reed overigens in een klassieke witte Porsche 914 uit bouwjaar 1975.

                                                                                           

     

In bovenstaande YouTube clip is een zilveren Mercedes te zien uit 1972 in Duitsland. Precies eender zelfde type en kleur Mercedes had zijn vader Charles Bruinsma senior in de jaren zeventig.  Foto rechts: Charlie Bruinsma jr. op zijn zeilboot in Zuid-Frankrijk.

 

 (Update 3 mei 2018): Charlie Bruinsma jr. heeft sinds een aantal jaren een Duitse zakelijke rechterhand. Zij is zakelijk gezien bijna altijd bij Bruinsma. Deze Duitse langharige brunette heet Stéphanie Karoline Junghans en zij is geboren in 1983 in Stuttgart, Duitsland. Bruinsma schijnt ook privé beziehungen te onderhouden met de 35-jarige Duitse vastgoedjuriste. Bruinsma's bijnaampjes voor haar zijn.......SüßchenLiebchen, Schatzi en dergelijke (?!) Bruinsma staat erom bekend dat hij liever alleen woont, dus dat 'Fotzi' Stéphanie hem weet te verleiden tot regelmatig gezelschap is uniek. Bruinsma is niet iemand die zich graag bindt, dus hoeverre deze 'beziehung' ernst is, valt te bezien. Bruinsma en de Duitse Stéphanie gaan ook regelmatig schermen (met floret) en kleiduiven schieten op een schietbaan. 

Heeft Bruinsma een beetje hoogtevrees? Een vriendin van Charlie's zuster Fleur vertelde: " We (vriendinnen van Fleur) waren een keer in Parijs met Charlie en Fleur. We gingen met de lift de Eiffeltoren op helemaal tot de top. Charlie keek in de lift al een beetje benauwd naar beneden. Eenmaal boven aangekomen zag Charlie een beetje wit. Fleur vond het daarentegen geweldig daarboven. Toen Fleur het benauwde gezicht van haar broer zag vloog ze hem direct om de nek, want ze vond het niet leuk dat hij zo afzag.. hahaha."

 

 (Update 19 september 2017): Charlie Bruinsma jr. is momenteel in München en hij reist op en neer naar Frankfurt en Parijs. Londen staat momenteel op een laag pitje, want zijn hoofdkantoren vastgoed zitten nu in Duitsland; in München en Frankfurt (met filialen in Hamburg en Berlijn). Bruinsma heeft uiteraard wel een vastgoedkantoor aangehouden in The City of London voor de Britse markt. Waar Bruinsma precies gaat wonen is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk gaat dat München worden. München is voor Bruinsma strategisch, want de Duitse, Franse en Zwitserse onroerend goed markt is dichtbij en datzelfde geldt voor Milaan in Noord-Italië.

 

__________________________________________________________________________

 

           

          Foto links: Charlie met zijn zusje Fleur tijdens vakantie in Los Angeles in 2002.

          Foto rechts: Fleur Bruinsma in 2003.

__________________________________________________________________________________________

 

          

Foto links: Fiona Collins in zomer 2000, tijdens vakantie in Duitsland. (Oei oei Mama Fiona zo te zien een beetje boos..hahaha  en wilde hier kennelijk niet op de foto (foto door haar zoon Charlie jr. gemaakt overigens).

Foto rechts: Fiona Collins, de Engelse moeder van Charlie Bruinsma jr. Hier is zij 30 jaar oud. De foto is genomen in augustus 1978 tijdens vakantie in Italië (originele foto in kleur).

 

     

 Foto links: Charlie Bruinsma jr. alias 'de Lange' in april 2016. Hier op bezoek in München, Duitsland. Foto rechts: De kleine Charlie Bruinsma jr. in 1970, toen zo'n anderhalf jaar oud. De foto is gemaakt in de Arendstraat nr. 2 in Hilversum, thuis bij mevr. Anna van Beek tijdens logeren. Zij is een van de voormalige huishoudsters van de familie Bruinsma. (met dank aan mevr. A. van Beek) 

__________________________________________________________________________________________

       

Foto links:  Pasgeboren Charlie Bruinsma jr. liggend met zijn moeder Fiona Collins in een ziekenhuisbed van het Hilversumse R.K.Z. ziekenhuis, op 17 januari 1969.    Foto rechts: Charlie Bruinsma jr. als peuter van 2 jaar oud in 1971.

                  

Foto links: Charlie Bruinsma jr. als 5-jarige jongen in 1974. Hier een hond aaiend tijdens een bezoek aan een boerderij van een Frans wijn/Champagnehuis in de Champagnestreek in Frankrijk.  Foto rechts: Fiona Collins zwanger op de bank zittend, in najaar 1968, hier in verwachting van haar eerste kind Charlie jr.  

(Aan bovenstaande hond zit nog een verhaal vast. De 5-jarige Charlie zag dat hondje op die boerderij in Frankrijk en liep daar direct naar toe om mee te spelen. Het hondje was blij en uitgelaten dat er überhaupt iemand langskwam die hem aaide en aanhaalde. Het hondje lag in een te kleine houten kist met wat stro en daarbij ook nog eens in een veel te koude en vieze stal en aan een ketting. De hond diende als een soort waakhond.  Charlie heeft toen aan zijn ouders gevraagd of ze het hondje mee konden nemen naar huis in Hilversum. Na lang zeuren bij zijn ouders heeft zijn vader ten slotte die Franse wijnboer wat geld geboden in ruil voor de hond. En zo hoefde het dier zijn leven niet te slijten in een koude stal. De hond is toen naar Hilversum gehaald en is uiteindelijk zeventien jaar oud geworden, in 1985). 

      

De Londense advocate Fiona Collins had sinds begin jaren negentig een vakantiehuis aan het Comomeer. Dat vakantiehuis is nog steeds eigendom van de familie (Charlie jr. maakt daar weleens gebruik van). Foto links: Het Comomeer. (fotobron: Google). Foto rechts:  Fiona Collins, de moeder van Charlie Bruinsma jr. Hier in 1972 tijdens vakantie in Oostenrijk.

__________________________________________________________________________________________

 

                            

                           Foto: Charlie Bruinsma jr. houdt van klassieke auto's. Hier een unieke foto van Bruinsma in zijn blauwe Jensen-Healey sportwagen, in Zuid-Duitsland. Deze blauwe sportwagen heeft Bruinsma verkregen uit de erfenis van zijn in 1990 overleden Engelse grootvader Robert Collins.

                ______________________________________________________________________

 

 

                                         Profiel Charlie Bruinsma jr.

 

              Achternaam:  Bruinsma.

              Voornamen:  Charles James (Charlie).

              Geboren:  17 januari 1969  (49 jaar), Hilversum, Nederland.

              Huidige hoofdwoonplaats:  München (Bogenhausen) en Frankfurt am Main (Westend), Duitsland.

               Burgerlijke stand: Ongehuwd.

             Relatie:  relatie met brunette Stéphanie Junghans (1983, Stuttgart, Duitsland).

           Kinderen:  geen.  (geloof ook niet dat Bruinsma kinderen wil hebben) 

            Beroep:   Vastgoedondernemer, Makelaardij.

 

             Lengte:  1. 93 m.

             Oogkleur:  blauw-grijs.

             Haarkleur: donkerblond/ lichtbruin.

             Gewicht:  84 kg.

             Schoenmaat:  46,5

             Nationaliteit:  Nederlands.

                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

  Ouders:  Nederlandse vader: Charles Bruinsma sr. (1951, Amsterdam, Nederland) en Engels/Duitse moeder: Fiona Collins (28 juli 1948, Kensington, Londen, Engeland).

  Broers/zuster:   Bobby (1971), Ferdinand (1975) en zuster Fleur (1979).

  Beroep:  Van najaar 1995 tot najaar 1996 stage gelopen bij der Deutsche Bank in Londen. Sinds medio 1997 actief in het vastgoed. Sinds 2001 CEO/eigenaar van vastgoed kantoren in Londen, Parijs, Rome, Milaan, Berlijn, Frankfurt, Hamburg en München.

  Opleiding:  Comenius College in Hilversum, Hilversums Gymnasium, één jaar Londense Universiteit King's College (1991-1992, Engels en Geschiedenis),  twee jaar London Business School (1992-1994), één jaar Universität Bonn, Duitsland (1994-1995, Duitse Taal en Bedrijfsrecht),  Makelaardij/Vastgoed.

                    ________________________________________________________________________________

 

                   

 

               

Foto linksboven: Fiona Collins op 22-jarige leeftijd tijdens de zomervakantie van 1970 in Italië.  Foto rechtsboven: Fiona Collins tijdens diezelfde zomervakantie in Italië, hier poserend voor de Arena van Verona.

                                               (Your mother is still watching you, Charlie. Keep that in mind)    

                                     

         

 

          

__________________________________________________________________________

 

                  

                       (Charlie Bruinsma jr. geboren en getogen in 't Gooi)

 

  Charles James Bruinsma werd geboren op 17 januari 1969 om 11.15 uur 's ochtends in het R.K.Z. Ziekenhuis te Hilversum). De excentrieke, wat jongensachtige en slungelachtig ogende Gooische rijkeluiszoon. Een beetje een babyface. Hij is de zoon van een Nederlandse vader: de industrieel/zakenman Charles Bruinsma- en een Engels/Duitse moeder: De Londense familierecht advocate Fiona Collins.

 

De 1. 93 meter boomlange, slanke Charlie Bruinsma jr. alias 'De Lange' is geboren en getogen in het Gooi. Hij groeide op in de deftige, lommerrijke Hilversumse villawijk Trompenberg/villaparken, aan de Sweelincklaan.  Charles Bruinsma sr. en de Engelse Fiona Collins waren daar in 1968 gaan wonen. Charlie Bruinsma jr. is een echte Gooise kakker en praat keurig ABN. Bruinsma spreekt overigens niet met zo'n sterk overdreven kakkerige Gooische rrr (heel lichtjes), maar gewoon onberispelijk Algemeen Beschaafd Nederlands (accentloos Nederlands).

                                 

                              'Gentleman Bruinsma spreekt met twee woorden'

Charlie Bruinsma jr. spreekt zijn ouders aan met u en niet met de jij vorm. En wanneer hij bijvoorbeeld weleens een broodje hamburger eet of iets dergelijks, dan gebruikt hij altijd een mes en een vork.  Bruinsma spreekt ook accentloos netjes Engels (volgens Bruinsma spreekt acteur Roger Moore het mooiste Engels).

Hij is stapelgek op zijn jongere zusje Fleur. Charlie en Fleur konden niet buiten elkaar. Ze zijn echt twee handen op één buik. Je zou Bruinsma ook een wat rechtse intellectueel kunnen noemen.

Hoewel Charlie Bruinsma jr. niet gelovig is (Atheïst) en dat geldt ook voor zijn zuster Fleur, vieren de Bruinsma's natuurlijk wel Kerstfeest met een echte enorme kerstboom en geen kunstboom. *(Bruinsma gelooft meer in wetenschappelijke feiten).   De Kerstdagen en Paasdagen en dat soort traditionele feestdagen wordt gevierd met lekker eten en sfeer). 'De Lange' heeft zoals gezegd altijd een enorme kerstboom in zijn huis staan in december. Zijn zusje Fleur, die sinds 1998 bij hem inwoonde in Blaricum, zorgde er altijd voor dat het binnenshuis er warm en sfeervol uitzag met kerstversieringen. 

Fleur had twee bijnamen voor haar broer Charlie - en die waren: 'Kareltje' en 'Ludwig'.  Zo noemde Fleur haar broer weleens. Charlie en Fleur gingen samen met hun moeder Fiona jaarlijks skiën in de Franse Alpen, in het ski-oord Courchevel 1850.

             

        Foto links: Fiona Collins (zittend links) met haar dochter Fleur (de moeder en zus van Charlie Bruinsma jr.) tijdens vakantie in het Zuid-Franse St-Tropez in augustus 2000.  Foto rechts: Charlie Bruinsma jr. als peutertje van bijna 2 jaar oud bij Sinterklaasfeest in december 1970.

            

  Foto links: Een witte Porsche 914 uit bouwjaar 1975. Het is niet de witte Porsche 914 van Fiona Collins op bovenstaande foto, maar een identieke Porsche als die van haar. (bron: bringatrailer.com).   Foto rechts: Ski-oord Courchevel 1850 in de Franse Alpen. Hier gaat Bruinsma altijd op wintersport. (foto: google)

Fiona Collins reed in Londen rond in een tweedehands klassieke witte Porsche 914 uit bouwjaar 1975.

Fiona had twee huisdieren in Queen's Gate Terrace in Kensington, Londen, waar ze woonde. Dat was een Franse mini bulldog genaamd 'Sherlock' en een witte huiskater genaamd 'Micky'.

 

 

En Bruinsma houdt ook niet zo van linkse policor gutmenschen en politieke correctheid. Hij is zeer ad rem en verbaal uitzonderlijk sterk. Bruinsma studeerde in Engeland, in Londen, schooljaar 1991- 1992 aan de Universiteit King's College (English en Historyen studeerde van schooljaar 1992 tot 1994 aan het prestigieuze London Business School. Daarna studeerde Bruinsma één jaar, schooljaar 1994-1995, Rechtenstudie (bedrijfsrecht) en de Duitse taal/Deutsche Sprache aan de Universiteit in Bonn, Duitsland.

Charlie Bruinsma jr. mag zich ook historicus noemen. Hij studeerde in 1992 af met een scriptie over 'De slag om de Ardennen' eind Tweede Wereld Oorlog. Het was zeer gedetailleerd beschreven. Daarvoor heeft Bruinsma zelfs gesproken met zowel Amerikaanse als Duitse veteranen die in de Ardennen hebben gevochten van 16 december 1944 tot en met 25 januari 1945. 

 

                                         

                                                                         

Charlie Bruinsma heeft een appartement gekocht dat drie verdiepingen omvat, met daar boven een dakterras, in de Queen's Gate Terrace SW7, Kensington, Londen. Zijn Engelse moeder Fiona Collins heeft daar ook altijd gewoond vanaf begin 1981, in dezelfde straat. Na de scheiding van Bruinsma senior in Hilversum, begin 1981, vertrok zij weer naar haar geboortestad Londen en ging toen wonen in Queen's Gate Terrace, in Kensington. 

In deze straat heeft Charlie Bruinsma samen met zijn zusje Fleur, vanaf 1981 en gedurende de gehele jaren tachtig, de halve schoolvakanties doorgebracht bij hun moeder. Fiona Collins nam haar kinderen mee naar musea, tripjes met de dubbeldekker bus, picknicken in Hyde Park, winkelen in warenhuis Harrods, The London Zoo, Trafalgar Square, boottochtjes op de Thames, Big Ben, et cetera.  Zo gauw de schoolvakanties in Hilversum begonnen, vlogen Charlie jr. en de toen kleine Fleur, naar Londen toe.

Iedere zomervakantie minstens vier à vijf weken lang, met Pasen één week, soms ook een paar dagen tijdens de voorjaars-en herfstvakantie. Met Kerstmis waren ze in Londen of een week skiën in Courchevel 1850, in Frankrijk. De twee andere broertjes (Bobby en Ferdinand) kwamen altijd maar een week over naar hun moeder, omdat zij meer naar hun vader toe trokken.

 

 

(adres van Bruinsma in Londen). 

C. J. Bruinsma,

Queen's Gate Terrace,

Kensington, London S.W.7

UK

___________________________________________________________________________

 

         

Gentleman Charlie Bruinsma jr. draagt altijd een paraplu bij zich, altijd. Dat doet hij al sinds zijn middelbare school periode. En natuurlijk niet zomaar een paraplu, maar een houten handmade English umbrella. Zijn moeder Fiona Collins was gek op Burberry. Haar moeder Philipine Collins, Charlie's oma dus, heeft vroeger heel lang gewerkt als verkoopster en later als saleswoman bij de Burberry winkels in Londen.

       

Foto links en midden: Philippine Collins (meisjesnaam von Arnim) (1917-1995, Londen), de Duitse grootmoeder van Charlie Bruinsma jr. Hier in 1961 en 1966. Oma 'Pippa' Collins werkte als verkoopster (saleslady) in een Burberry winkel in Londen.

Foto rechts: Walter Collins (1886-1943 Londen), de Engelse overgrootvader van Charlie Bruinsma jr. Hier op deze foto eind jaren twintig vorige eeuw. Walter Collins diende tijdens de Eerste Wereldoorlog in het Engelse leger o.a. bij de King's Royal Rifle Corps. Hij diende daar twee jaar tussen 1915-1917.  

                     

                Foto: Fiona Collins samen met haar vader Robert. Hier in zomer 1989 in Frankrijk.

_______________________________________________________________________

 

De nu 49-jarige vastgoedmiljonair Charlie Bruinsma jr. is CEO (The Chief/ exec) en in meerderheid mede-eigenaar van een aantal vastgoed kantoren in onder meer Londen, Rome, Parijs, München, Hamburg, Frankfurt en de Spaanse Costa. Het hoofdkantoor is gevestigd in The City of London, het zakendistrict.  Bruinsma zelf woont aan Queen's Gate Terrace SW7, in de wijk Kensington, Londen, bekend om zijn witte gevelhuizen. Het ligt op wandelafstand van Hyde Park. Bruinsma kocht het herenpand voor zo'n vier miljoen Engelse pond, en bestaat uit drie etages inclusief dakterras.

 

 Nu is Charlie Bruinsma jr. soms niet de meest fijngevoeligste persoon op aarde. En hij staat bekend om zijn veelal venijnige cynisme en sarcasme. Net als opa Bruinsma verstaat Charlie jr. de "kunst" om met weinig woorden iemand diep te beledigen.  Hij is een koppige man soms en enorm eigengereid en zeer ambitieus. En daarbij houdt Bruinsma ook niet zo van mensen in het algemeen (uitzonderingen daargelaten).

 

Maar Charlie Bruinsma jr. en zijn zuster Fleur zijn wel echte dierenvrienden. Olifanten, neushoorns, et cetera, gaan Bruinsma echt aan het hart. Hij verafschuwt plezierjachten en jagen op wild en hekelt stroperij van ivoor.  (Zwerf) honden, katten en wilde vogels zijn hem erg dierbaar. De zwarte raaf is zijn favoriete vogel.

 

Bruinsma is ook een grote liefhebber van Franse kastelen en landhuizen (vanaf de Koning Lodewijk XIV, XV en XVI periodes, achttiende eeuw). In zijn vrije tijd studeert hij o.a. Duits en Frans. Bovendien is Bruinsma een groot kunstliefhebber.  Zowel Charlie als zijn zuster Fleur zijn overtuigd atheïst (Bruinsma gelooft meer in de wetenschap).  Charlie en zijn zus Fleur zijn ook een beetje Francofiel, Germanofiel en Italofiel, en dol op de Italiaanse en Mediterrane keuken.

Bruinsma wordt omschreven als intelligent, a true gentleman, welopgevoed, meedogenloos, eigenzinnig en ambitieus.

 

                     

                     

         ( (Charlie Bruinsma jr. en zijn zuster Fleur zijn echte Germanofielen en Francofielen (Germanophile and Francophile).

      De uitgebreide Italiaanse en Mediterrane keuken is ook populair bij broer en zus Bruinsma. En dan vooral de macaroni van moeder Fiona (zo is het toch, Charlie? ) Charlie Bruinsma jr. is ook dol op Duits appelgebak met 'Schlagsahne' en Duitse chocolade.

      De absolute favoriete steden van Charlie en Fleur zijn Rome en Parijs. Of zoals ze dat zelf omschreven: 'Er zijn zoveel mooie plaatsen in heel Europa. Je hebt alles in Europa: witte stranden, skigebieden, natuur, cultuur- teveel om op te noemen.'

     Charlie Bruinsma jr. en zijn zus zijn heel vaak naar Palais Versailles geweest in Parijs. Wandelen door de prachtige tuinen van Versailles.

_____________________________________________________________________________________________

 

 

                                              'HOOG BOVEN HET MAAIVELD'

 Charlie Bruinsma jr. heeft veel waardering voor mensen die hun hoofd boven het maaiveld durven uitsteken. Hij zei: "Ik waardeer het enorm als mensen nieuwe dingen durven te ondernemen. Ik applaudisseer dat. Je moet je hoofd juist zo hoog mogelijk boven het maaiveld uitsteken. Zulke mensen heeft de wereld nodig. Mensen die hun nek durven uitsteken. Zij plaveien de toekomst."

_______________________________________________________________________________

 

                                                    (De ouders van Charlie Bruinsma jr.)

 

* Charlie Bruinsma jr. is het oudste kind van een Nederlandse vader: de bemiddelde industrieel/zakenman Charles Bruinsma., geboren 1951 in Amsterdam, en een Duits/Engelse moeder: de Londense familierecht advocate Fiona Collins, geboren 28 juli 1948 in Kensington, Londen (Engeland) + overleden op 19 september 2003 te Londen.

 

Zijn vader, Charles Bruinsma sr., is de eigenaar van onder meer een investeringsmaatschappij en van limonade en snoepgoedfabrieken. Bruinsma senior's fabrieken produceren o.a. ook de Bellarom chocolade voor de Duitse firma Weinrich&Co. in voornamelijk: Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Italië en Centraal Europa. Ook produceren zij voor het Duitse chocolademerk Karina. De snoepgoedfabrieken produceren o.a. nougat, chocoladerepen, winegums, lollies, et cetera. Bruinsma senior woont voor de meeste tijd in zijn Franse landhuis in de buurt van Saint-Tropez, Zuid-Frankrijk.

 

**Vanaf eind 1968 woonde het piepjonge gezin Bruinsma/Collins aan de Sweelincklaan, gelegen in de deftige en lommerrijke Gooische villawijk Trompenberg/Villaparken in Noordwest Hilversum, op steenworp afstand van het Mediapark. De riante villa werd destijds bekostigd door opa Bruinsma. Deze zorgde er in de beginjaren wel voor dat er doordeweeks minstens drie huishoudsters aanwezig waren in huis, ter ondersteuning van Charles en Fiona.

Maar Fiona was er helemaal de vrouw niet naar om alleen maar thuis te zitten, want dat was niet des Fiona's. Zij was een vrij en modieus Brits modepopje. Met behulp van een privé lerares Nederlands, sprak Fiona binnen no time Nederlands. Zij ging familierechten studeren. Dat deed ze via een Universiteit in Londen. Een keer per maand vertrok Fiona een weekend naar Londen i.v.m. tentamens, huiswerk en dergelijke. En thuis in Hilversum studeerde zij. In 1979 studeerde zij af.

 

Begin 1981 scheidden Charles Bruinsma en Fiona Collins. De Engelse Fiona verhuisde toen weer naar Londen. Fiona had hele goede regelingen getroffen voor de omgangsregeling met haar vier kinderen; ze was immers juridisch geschoold in familierecht. De helft van alle schoolvakanties waren Charlie jr. en Fleur in Londen, daarnaast ook af en toe een weekend. Er werd zeker twee keer per week getelefoneerd en talloze brieven geschreven met kadootjes, etc. Bobby en Ferdinand trokken meer naar hun vader toe en gingen wat minder vaak naar hun moeder toe. Fiona Collins was vanaf mei 1981 familierecht advocate in Londen (Kensington). In 1986 werd zij ook partner bij het Londense advocatenkantoor waar ze werkte. Zij is daar werkzaam gebleven tot aan haar dood in 2003. Fiona Collins woonde in de Londense wijk Kensington, gelegen vlakbij Hyde Park. 

 

*** Opvallend is dat van alle vier de kinderen van Charles Bruinsma sr. en Fiona Collins, Charlie jr. de enige is met blauw-grijze ogen, dezelfde ogen als zijn vader. De drie andere kinderen (Bobby, Ferdinand en zusje Fleur) hebben de bruine ogen van hun moeder Fiona.

 

 

*** Fleur Bruinsma overleed plotseling op vrijdagavond 28 mei 2004 op 24-jarige leeftijd tijdens haar vakantie in Barcelona. Ze overleed alleen op haar hotelkamer, nadat ze was gestikt in een stukje voedsel. Een stukje vlees is bij Fleur Bruinsma vast komen te zitten in haar luchtweg en als gevolg daarvan is zij komen te overlijden.***

 

*** Bruinsma's moeder Fiona Collins overleed op 19 september 2003 in Londen op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van nierkanker.***

_________________________________________________________________________

 

           

       Foto links: Fiona Collins in 1994.  Foto rechts: The Rolling Stones.

   

 Foto links: Fleur Bruinsma (links) als 14-jarige met haar moeder Fiona Collins (toen 46 jaar) tijdens vakantie in Italië in zomer 1994.    Foto rechts: Charlie Bruinsma jr. als peuter in 1970. 

 

 'Charlie Bruinsma jr. is vernoemd naar Rolling Stones drummer Charlie Watts', dat vertelde zijn Engelse moeder Fiona Collins. Zij was een fan van The Stones en in het bijzonder drummer Charlie Watts. Fiona vertelde ooit aan een oud-huishoudsters van de familie Bruinsma dat Charlie Bruinsma jr. verwekt is in het Amsterdamse Hilton Hotel tijdens haar vakantie in Amsterdam rond Pasen 1968. Daar werd zij als bijna twintigjarige straalverliefd op de iets jongere Nederlander Charles Bruinsma.

Fiona Collins zei hierover: "Ik was met Pasen 1968 een week lang in Amsterdam met een paar vriendinnen. We kwamen uit Londen en ik deed in mijn vrije tijd wat werk voor het Londense modehuis van Jean Muir. Wij verbleven toen in het Amsterdam Hilton. Op een feestje in hetzelfde hotel kwam ik Charles Bruinsma tegen en ik voelde dat bij mij de bliksem was ingeslagen. Dat bleek wederzijds te zijn.

Op mijn hotelkamer in het Hilton Hotel hebben wij toen het bed gedeeld. Charles en ik hebben zeker een halve dag in bed gelegen. Ofschoon we uiteraard condooms gebruikten, merkte ik later bij thuiskomst in Londen, dat ik toch onverwacht zwanger was geraakt. Het veranderde natuurlijk onze jonge levens, maar de liefde was zó sterk tussen Charles en mij. Dat mijn ex-man Charles Bruinsma ook Charlie heet was puur toeval. Mijn oudste zoon Charlie is toch echt naar Charlie Watts vernoemd (lachend), terwijl ik Carl-Ludwig ook een bijzondere naam vond."

Op 17 januari 1969 beviel Fiona Collins in het Hilversumse RKZ ziekenhuis van haar eerste kind: Charlie Bruinsma jr. Later volgden nog twee zoontjes en een dochter. In begin 1981 was de scheiding tussen Charles en Fiona een feit, waarop Fiona weer naar haar geboortestad Londen vertrok, na overigens een zeer goede omgangsregeling met haar kinderen te hebben getroffen.

(*met dank aan oud huishoudsters Els van Nieuwenhuizen en Johanna van Beek).

 

_______________________________________________________________________

 

                                    Lesbische zusje Fleur

                 

Fleur Bruinsma is een lesbiënne en Charlie Bruinsma jr. zorgde erg goed voor zijn zusje. Ze waren twee handen op één buik. Ofschoon Charlie tien jaar ouder is dan zijn zus, deden ze bijna alles samen. Fleur Bruinsma studeerde Notarieel Recht en wilde daarna notaris worden. In 1998, op haar achttiende, was haar broer Charlie de eerste aan wie Fleur vertelde dat ze lesbisch was. Hij heeft zijn zus altijd gesteund daarin. Fleur was zijn oogappel. 

Charlie Bruinsma jr. ging vaak met zijn zuster Fleur naar Zwitserland om ambachtelijke chocolade te proeven of ze bezochten wijngaarden in Frankrijk om van wijn, champagne en Les Chateaux te genieten. Of Charlie en Fleur gingen samen naar België om in Brussel echte Belgische friet te eten. Broer en zus Bruinsma zijn dol op Italiaanse (Toscaanse) lekkernijen en tapas hapjes. Thuis in Blaricum hield Fleur regelmatig met haar Gooise vriendinnen zo'n Mediterraans Italiaans avondje met lekkere hapjes.

 

         Charlie en Fleur waren twee handen op één buik, net als een Siamese tweeling

                                                 (Broer en zus Bruinsma woonden samen)

**Charlie's jongere zusje Fleur Bruinsma is geboren op 25 november 1979 te Hilversum. Ze woonde sinds eind 1998 tot aan haar dood op 28 mei 2004 (tijdens vakantie in Barcelona), bij haar broer Charlie in huis in Blaricum (aan de bosrand).  Fleur had de beschikking over een groot eigen woongedeelte en daarnaast had ze ook een eigen slaapkamer met aangrenzende badkamer+toilet voor haarzelf alleen. Ze kon van het hele huis gebruik maken en als ze privacy wenste, dan kon ze zich terugtrekken in haar eigen woongedeelte. Fleur hoefde ook geen huur of andere kosten te betalen van haar broer, want dat wilde hij per se niet.

Charlie Bruinsma jr. raakte op 9 februari 2003 gewond (hij werd tijdens een korte worsteling beschoten) bij een poging tot straatroof, in het Italiaanse Milaan (Charlie werd één keer in z'n onderbuik en één keer in zijn onderste rib geraakt door twee Roemeense straatrovers. Een van de twee rovers brak daarbij zijn neus. De twee straatrovers werden dezelfde dag nog aangehouden). Thuis in Blaricum revalideerde hij. Zijn zus Fleur heeft toen ruim twee maanden naast hem geslapen in zijn bed. Ze deed dat zodat Charlie er niet per ongeluk uit kon vallen.

      

Foto links: Een 22-jarige Fleur Bruinsma in 2002. Hier grappend met de fitness-coach van haar broer Charlie thuis in Blaricum.  Foto rechts: Fleur Bruinsma (zittend rechts) tijdens vakantie in 2002.

__________________________________________________________________________________________

 

                       

Fiona Philipine Joanna Collins (voluit) is een Engelse uit Londen. Zij is de moeder van Charlie Bruinsma jr. Fiona Collins is ook gedeeltelijk van Duitse en Franse komaf. Fiona Collins heeft een Duitse moeder en een Engelse vader.

 

                                               Charlie Bruinsma jr. heeft een Duits/Engelse moeder

De moeder van Fiona Collins heette Philipine von Arnim, zij was een Duitse (geboren in 1917 te Frankfurt, Duitsland, uit een Duitse vader: Wilhelm von Arnim (geboren in 1889 te Frankfurt, Duitsland) en een Franse moeder: Elisabeth François (geboren in 1892 te Parijs, Frankrijk)Philipine von Arnim huwde in 1939 te Londen, met de Engelse Robert Collins (geboren in 1915 te Londen, Engeland). Robert Collins is een van vijf kinderen die werd geboren uit het huwelijk tussen Walter Collins (geboren in 1886 te Londen, Engeland) en Alexandra Crawford (geboren in 1890 te Londen, Engeland). Uit het huwelijk (gehuwd in 1939) tussen Robert Collins en Philipine von Arnim kwamen vijf kinderen voort; twee zonen en drie dochters, waaronder Fiona Collins (geboren in 1948 te Londen, Engeland). 

Fiona Collins heeft twee oudere broers (Anthony Collins en Christopher Collins) en ze heeft twee jongere zusters (Victoria Collins en Scarlett Collins).

                                                                               

                                                        Philipine von Arnim uit Frankfurt am Main

Philipine Johanna von Arnim, de Duits/Franse moeder van Fiona Collins, was van zowel Duitse als Franse komaf. De Franse bloedlijn aan haar moederskant: de familie François, loopt door tot Parijs. De Duitse bloedlijn aan haar vaderskant: de familie von Arnim, loopt door tot in Frankfurt am Main, Kassel en Hannoversch Münden, en zelfs tot in het Zuid-Duitse München in Beieren, in de Duitse deelstaten Hessen, Nedersaksen en Beieren.

Deze Duitse grootmoeder van Charlie Bruinsma jr. van moederskant, Philipine von Arnim, werd verliefd op de Engelse Robert Collins toen deze voor zijn werk in 1937 in Frankfurt (Duitsland) neerstreek voor een korte periode. De eigenwijze en verliefde Philipine von Arnim besloot daarna in 1938 met Robert Collins mee te gaan naar Londen, waar zij uiteindelijk trouwden in 1939. Haar vader Wilhelm von Arnim weigerde in eerste instantie halsstarrig om toestemmimg te geven aan zijn toen 21-jarige dochter Philipine om naar Londen te gaan, maar Charlie Bruinsma's Duitse grootmoeder dramde eigenwijs door en ze ging uiteindelijk toch naar Londen.

                                                       

                                                             Begrafenis Fiona Collins

Fiona Collins overleed op 19 september 2003 in Londen op 55-jarige leeftijd aan nierkanker. De begrafenis van Fiona Collins vond plaats op 2 oktober 2003 in Londen. Haar gitzwarte lange haar stak contrasterend af bij de witte binnenvoering van de beige uitvaartkist waarin ze lag opgebaard. De muzieknummers die in de aula werden gespeeld waren 'She' van Charles Aznavour, en haar favoriete nummer van The Rolling Stones (Angie) en een prachtige ouverture van Mozart.

 

                

Foto: Fiona Collins in 2000 tijdens vakantie in het Italiaanse Como (Comomeer). Fiona Collins had sinds begin jaren negentig een zomerhuis aan het Comomeer (dat huis is nog steeds familie eigendom). Charlie Bruinsma jr. maakt daar weleens gebruik van.

 

       

        Kinderfoto's van Fiona Collins.

__________________________________________________________________________________________

 

                      

                                       (De Londense vakanties bij hun moeder Fiona)

Na de scheiding van hun ouders in begin 1981, brachten Charlie Bruinsma jr. en zijn zusje Fleur, gedurende de jaren tachtig en Fleur ook begin jaren negentig, iedere zomervakantie minstens vier weken door bij hun moeder Fiona Collins in Londen. De andere twee broertjes Bobby en Ferdinand gingen altijd met hun vader op vakantie. Zij gingen daarna een week naar hun moeder. Ook met de Kerst en Paasvakanties gingen Charlie en Fleur een week naar hun moeder toe in Londen. Ook werd er vaak Kerstmis doorgebracht in het Franse ski-oord Courchevel 1850, waar Fiona jaarlijks met de kinderen heenging om te skiën.

 

Fiona nam haar kinderen overal mee naar toe in Londen, o.a. mee picknicken in Hyde Park, zij nam ze mee met de dubbeldekker bus, winkelen bij warenhuis Harrods, de London Zoo, musea, boottochtjes over rivier de Theems, et cetera. Hoewel Fiona van al haar vier kinderen evenveel hield, waren Charlie en Fleur duidelijk haar oogappels.

Fiona vond het heerlijk om wekenlang, haar toen nog jonge dochtertje Fleur, te vertroetelen. Meestal brachten ze ook nog enkele dagen door in Cornwall of Hampshire, aan de Engelse zuidkust. ** Fiona Collins bracht haar kinderen ook politieke en sociale dingen bij zoals: gelijkheid tussen mannen en vrouwen, vrijheid, de importantie van kunst en muziek, emancipatie en andere normen en waarden.** Charlie Bruinsma jr. vindt de vakanties in Londen zeer fijne herinneringen uit zijn jeugd.

 

                             (De harde lessen van papa Bruinsma)

Eenmaal weer thuis in de Hilversumse villawijk Trompenberg ('t Gooi) was dat totaal anders. Daar heerste de ijzeren wet van vader Bruinsma, die vooral zijn oudste zoon Charlie jr. achter z'n vodden aan zat. Charlie jr. heeft als tiener regelmatig uren huilend bij een (oud) tante thuis gezeten, omdat hij helemaal gek werd van zijn vader. Vader Bruinsma had de sterke neiging om zijn drie andere kinderen, en dan vooral zijn tweede zoon Bobby, steevast voor te trekken. Dit zorgde voor enorme spanningen tussen Charlie en Bobby, omdat beiden streden om de gunst van hun vader. Het is mede daardoor ook nooit meer goed gekomen tussen de twee broers.

** Charlie jr. hield thuis alleen heel veel van zijn zusje Fleur. Zij was lief en zat als kind altijd bij hem op schoot tijdens bijvoorbeeld televisie kijken. Ze hing hem altijd om de nek en kleefde heel erg aan haar grote broer.

 

Charlie Bruinsma jr. was echt een moederskindje. Na zijn dood zal hij worden begraven op dezelfde begraafplaats waar zijn moeder Fiona en zuster Fleur begraven liggen. Pal naast zijn zusje komt hij dan te liggen. Morbide! Dat heeft hij vast laten leggen bij de notaris. Sterker nog, de oude begraafplaats heeft hij inmiddels gekocht en in een Stichting ondergebracht. Het wordt onderhouden door vrijwilligers.

Bruinsma gaat vaak wandelen in Hyde Park en het aangrenzende Kensington Gardens in Londen, vlakbij zijn huis. Hij is ook een absolute monarchist, een liefhebber van het Nederlandse en Britse koningshuis.

_________________________________________________________________________

 

 

Foto: Charlie Bruinsma's zuster Fleur (links) en moeder Fiona in 1995 tijdens vakantie in Griekenland.

 

Misschien een interessant weetje voor Charlie Bruinsma jr. Hij heeft namelijk een Griekse voet. Men zegt dat aan de vorm van een voet af te lezen valt wat voor roots iemand heeft !?!   Charlie heeft precies dezelfde voeten als zijn moeder Fiona en als zijn zuster Fleur (genetisch). Die komen exact overeen met nummer drie van bovenstaand plaatje: Greek oftewel Griekse voet. Charlie heeft schoenmaat 46,5, terwijl zijn moeder Fiona schoenmaat 43 heeft en zijn zuster Fleur heeft schoenmaat 42.

En bij zowel Charlie als zijn moeder en zuster is de teen naast de grote teen ietsjes langer dan de andere tenen- en lopen de tenen schuin af naar beneden, zoals op het plaatje Greek 3.

______________________________________________________________________

    

Foto: Fleur Bruinsma in 2002 en rechts een gedeelte van het Zwarte Woud. (Foto: Google)

 

Charlie Bruinsma jr. heeft samen met zijn zuster Fleur een aantal malen het Zwarte Woud (Schwarzwald) in Zuid-Duitsland bezocht. Ze gingen dan altijd via de stad Freiburg. Freiburg ligt tegen het Zwarte Woud aan. Dan trokken ze erop uit om te wandelen of te fietsen. Charlie en Fleur Bruinsma gingen ook regelmatig naar het Zuid-Duitse Beieren vanwege de prachtige natuur en bergen.

In 2002 raakte Fleur Bruinsma geblesseerd aan haar enkel tijdens een wandelingentocht in het Zwarte Woud. Zij was van een rotsblok gevallen vlak naast een beekje. Ze had haar enkel verstuikt, wat schaafplekken- en lichte verwondingen opgelopen aan haar gezicht (zie foto). Charlie heeft toen zijn zuster op zijn rug gedragen naar een open grasveld en de ambulance gebeld en zij is toen in een ziekenhuis in Freiburg behandeld. 

  

Ook zijn Charlie Bruinsma jr. (alias Ludwig Bruinsma) (grapje hoor, Lange ;-) en zijn zuster Fleur Bruinsma naast Francofiel en Italofiel, ook een beetje Germanofiel. In 2002 bezochten zij met vrienden het Oktoberfest in München (Charlie Bruinsma uiteraard uitgedost in lederhosen met groen Tiroler hoedje op).

 

       

Foto links: Fleur Bruinsma in 1999. Hier in haar privé woongedeelte van het huis van haar broer Charlie in Blaricum, waar ze samen met hem samenwoonde.  Rechts: Foto Toscane (bron: google).

Charlie Bruinsma jr. had samen met zijn zuster Fleur grootse plannen om te investeren in druiven in Noord Toscane (Italië) en in Duitsland. 'De Lange' zag dat wel als een leuke zakelijke hobby. Fleur Bruinsma had een zeer grote druivenkennis en wist bijna alles over druivensoorten. Dat was een hobby van haar. Voordat het zover zou komen overleed Fleur in 2004.

 

 

                             Fiasco Dexia Labouchere Bank (aandelenlease Triple effect)

Eind jaren negentig kocht Fleur Bruinsma voor zo'n zevenduizend (Nederlandse guldens) aan aandelen in het zogeheten Legio Lease aandelenlease triple effect (bij de Dexia/LaBouchere Bank). Na drie jaar zou het een verdriedubbeling van de inleg opleveren. Het resultaat is bekend. In 2001 stortte de beurs in en Fleur Bruinsma moest daarentegen ruim zesduizend euro aan restschuld terugbetalen. Zij woonde in die periode (van 1998 tot aan haar dood in mei 2004) samen met haar broer Charlie in diens huis in Blaricum. 

Enigszins toch wat overstuur vertelde zij Charlie toen wat er gebeurd was en hij heeft dat te betalen bedrag uiteraard voor zijn zuster betaald, zonder dat ze daar om vroeg overigens.  Charlie was juist trots op z'n zusje omdat ze risico had durven nemen, want daar word je volgens hem groot door. In voorjaar 2002 kreeg Fleur een nieuwe rode Mini Cooper cabrio van haar broer, omdat ze geslaagd was voor haar eerste notarisdiploma. 

___________________________________________________________________________ 

  

               Foto:  De moeder van Charlie Bruinsma jr. Fiona Collins opgebaard op bed.

 

Charlie Bruinsma jr. is een enorme liefhebber van Franse en Duitse kastelen (Chateaux) die stammen uit de zeventiende, achttiende en negentiende eeuw. Bruinsma is ook bovenmatig geïnteresseerd in Europese vorstenhuizen, paleizen, de Europese adel en geschiedenis. Zijn jongere zus Fleur had diezelfde voorkeur. Samen met z'n zus is Charlie talloze malen naar onder meer Palais de Versailles in Parijs geweest. 

Hij houdt ook van 18de en 19de eeuwse kunst- en Franse meubelen afkomstig uit diezelfde 18de en 19de eeuw (Lodewijk de zestiende stijl meubelen). Charlie Bruinsma jr. bezoekt ook regelmatig theaters in o.a. Londen, Wenen, Milaan, Venetië of Parijs en hij is een groot fan van Mozart (de liefde voor Mozart en theater is hem vroeg bijgebracht door zijn Engelse moeder Fiona). Eigenlijk kun je zeggen dat Charlie Bruinsma twee eeuwen te laat is geboren ;-)

________________________________________________________________________

  

Foto: Ski-oord Sankt Moritz in Zwitserland. (bron: google)  Foto rechts: Bruinsma's moeder Fiona Collins in 1992.

Charlie Bruinsma jr. bracht de Kerstdagen van 2016 door in het Zwitserse St. Moritz. Hij deed dat samen met zijn Engelse tante Victoria Collins, een jongere zus van zijn moeder Fiona. Samen met haar gezin bracht hij een paar dagen door in het Zwitserse ski-oord. Bruinsma is een fervent ski liefhebber. Vanaf zijn zesde jaar gaat hij al op skivakantie. De Bruinsma's gingen vroeger altijd naar Oostenrijk met skivakantie. Later ging Charlie met zijn moeder en zusje naar Courchevel 1850 om te skiën. Daar hebben zij een eigen chalet, waar Bruinsma in de wintermaanden zo nu en dan een lang weekend gaat skiën.

Het zal niet gemakkelijk geweest zijn voor zijn tante om De Lange te strikken voor de Kerstdagen. Normaliter blijft hij liever alleen of gaat hij zelf skiën.

 

                                           'HOE HEURT HET EIGENLIJK?'   

Gentleman Charlie Bruinsma jr. kust een vrouw altijd maar één keer op de wang, dus niet drie keer zoals men in Nederland bijna altijd doet. Drie keer zoenen op de wangen vindt hij maar niets. Bruinsma rookt niet en drinkt ook bijna niet, alleen bij speciale gelegenheden sporadisch een glas champagne. De Lange lust eigenlijk geen alcohol. Tafelmanieren vindt hij belangrijk en ook de omgangsvormen van mensen onderling, de algemene beschaving dus.

 

 Charlie Bruinsma jr. heeft niets tegen de Elite, integendeel. Bruinsma zei hierover: "De zogeheten Elite krijgt hedendaags, en ook eertijds trouwens, vaak overal de schuld van en dat is niet altijd terecht."  Bruinsma zal hiermee voornamelijk wel de rechtse elite bedoelen zoals onder anderen 'de establishment (politici), de bankiers, de top van het bedrijfsleven en de industriëlen (zoals zijn grootvader en ook zijn vader), de advocatuur (zoals zijn wijlen moeder).

Hoewel Bruinsma een ontiegelijke hekel aan politieke correctheid heeft, houdt hij wel van beleefdheid. Van bijvoorbeeld drugs, criminaliteit of asociaal gedrag moet Charlie Bruinsma jr. helemaal niets hebben; hij verafschuwt het. Van kleins af aan zijn de vier kinderen van Charles Bruinsma senior en Fiona Collins thuis welopgevoed. Zijn moeder Fiona heeft daar, en ook later, een belangrijke rol in gespeeld.

 

                                'Politieke voorkeur van Charlie Bruinsma jr.'

Wat is de politieke kleur van Charlie Bruinsma jr.? Bruinsma hierover: "Dat ligt er geheel aan over welke onderwerpen je het hebt. Met een aantal thema's ben ik weer links en bij andere thema's ben ik weer meer rechts, dus het verschilt per onderwerp. Maar algemeen gezien ben ik meer rechts.

Kijk, ik ben een voorstander van een beter milieu en klimaat en ik ben een enorme liefhebber van de natuur en groen. Ik ben ontegenzeglijk voor dierenrechten en een voorstander van onder andere gelijke rechten voor gay/lesbiennes. - ik ben uiteraard ook voor vrouwenrechten - en ik ben een kunstliefhebber - maar ook van bijvoorbeeld Chateaux in Frankrijk - en van Louis XVI meubelen. Ook Europese geschiedenis en Europese monarchieën boeien mij. Ik ben daar bovenmatig in geïnteresseerd. En ik heb altijd een grote fascinatie gehad voor historische veldslagen - en dan goeddeels de veldslagen in Europa.

Bijvoorbeeld, hoe was het voor de Duitse na-oorlogse generaties om op te groeien in een land dat toen door veel landen met de nek werd aangekeken? Wat voor mentaliteit is daar uit voortgekomen? En hoe heeft het Duitse bedrijfsleven daarop geanticipeerd? Interessante processen dat invloed gehad moeten hebben op het hedendaagse Duitsland. Biografieën van Francois Mitterrand, Jacques Chirac, Helmut Schmidt zijn ook interessante boeken.

Ik ben een enorme Francofiel. In 2016 heb ik een negentiende eeuws Franse Château aangekocht in de Pays de la Loire streek, inclusief zo'n twaalf hectare grond eromheen (privé terrein). Dat houd ik aan als een soort buitenverblijf en voor vakantie of om af en toe een weekend te relaxen.

Maar om terug te komen op of ik politiek links of rechts ben: 'Als het om immigratie, vluchtelingen of islam gaat, dan ben ik ferm en compromisloos rechts in mijn politieke statements. Dus als het om deze drie voornoemde onderwerpen gaat, dan ben ik ongenadig hard rechts.'

Mijn Engelse moeder (Fiona Collins, red.) was politiek gezien meer links en dat gold ook voor mijn zusje Fleur. Mijn moeder stemde dan ook op de Britse Labour Party. Zij was een familierecht advocate in Londen en daarnaast maakte zij zich sterk voor dierenrechten (onder andere samen met bijvoorbeeld actrice Joanna Lumley). Ik zelf heb geen politieke partij die ik aanhang," aldus Charlie Bruinsma jr. (geloof mij: Bruinsma heeft een bloedhekel aan hardcore linkse politiek)

 

 

Charlie Bruinsma jr. is absoluut een gentleman in de manier waarop hij met dames omgaat. 'A True Gentleman indeed'. Zijn Engelse moeder Fiona Collins heeft daar een groot aandeel in gehad. Zij heeft een British-Dutch gentleman van haar zoon gemaakt. 

Zij vond goede manieren, fatsoen, nette omgang met vrouwen en beleefdheid heel belangrijk. Dat gold voor alle vier haar kinderen.

__________________________________________________________________________

 

Foto's: Kleding van Lorenzo Cifonelli. (bron: www.cifonelli.com

Charlie Bruinsma jr. is een liefhebber van de strakke pakken en kleding van de Frans/Italiaanse modeontwerper Lorenzo Cifonelli.

Bruinsma draagt veel kleding van www.cifonelli.com

                                                                            

_______________________________________________________ 

www.ft.com

www.dailymail.co.uk

www.standard.co.uk

www.dailyexpress.co.uk

www.spectator.co.uk

www.independent.co.uk

www.gazetta.it

www.elsevier.nl

www.private-eye.co.uk/

www.telegraaf.nl

www.faz.net

www.geenstijl.nl

 (Kranten, bladen en sites die Bruinsma leest)

____________________________________________________________________________

Foto: Wolfgang Amadeus Mozart. Charlie Bruinsma jr. is een groot liefhebber van Mozart. De liefde voor Mozart heeft hij meegekregen van zijn moeder Fiona Collins. Van jongs af aan leerde zijn moeder hem om naar Mozart te luisteren. Zij leerde hem ook om de verschillen te horen tussen de ouvertures.

___________________________________________________________________________

 

 

  • Charlie Bruinsma jr. is van kleins af aan een liefhebber van het Duitse voetbal.
  • Zijn sympathie gaat uit naar Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach. Bruinsma's favoriete speler in zijn jeugd was de Duitse verdediger Hans-Peter Briegel.

 

_____________________________________________________________________________

 

   

   Dit was een favoriete horrorfilm van Charlie en zijn zuster Fleur, de film "Sleepy Hollow" met o.a. Johnny Depp en Christopher Walken.

http://youtu.be/nYHt8SdUj-U    (trailer)

Nadat Charlie op 9 februari 2003 gewond was geraakt bij een straatroof in Milaan (Italië), revalideerde hij thuis in Blaricum. Zijn zusje Fleur woonde sinds eind 1998 tot aan haar dood op 28 mei 2004, samen met haar broer in diens villa in Blaricum.

Tijdens de revalidatie sliep zij ruim twee maanden naast haar broer in zijn bed om ervoor te zorgen dat Charlie 's nachts niet uit bed zou vallen. Tijdens die periode keken zij 's avonds veel horrorfilms(?!) vanuit bed en "Sleepy Hollow" was daar een van.

________________________________________________________________________

    

Foto: De Franse acteur Alain Delon is een van de favoriete acteurs van Charlie Bruinsma jr.

 

Foto: Christopher Walken is de favoriete Amerikaanse acteur van Bruinsma.

 

   

    Foto: Rijk de Gooijer, de favoriete Nederlandse acteur van Charlie Bruinsma jr.

 ____________________________________________________________

 

Charlie Bruinsma jrs. favoriete voetbalclub is het Italiaanse Juventus uit Turijn. Van kinds af aan al. De zeer eigenzinnige Bruinsma heeft geen favoriete Nederlandse of Engelse voetbalclub (hoe eigenwijs is dat?!). Bruinsma houdt vooral van Duits en Italiaans voetbal.  Charlie Bruinsma jr. heeft in 2013 tezamen met een paar bevriende zakenlui uit The City of London, een aantal aandelen gekocht van Juventus, gewoon als hobby.

          

  Bruinsma's favoriete buitenlandse voetbalcoach is de Italiaan en voormalig Juventus coach Marcello Lippi (bovenstaande foto's). Geroemd vanwege zijn team discipline en tactisch inzicht.

____________________________________________________

Foto: Mr. de Groot (Dik Voormekaar Show).

Charlie Bruinsma jr. kon vroeger (nog steeds) perfect het Mr. de Groot stemmetje imiteren van De Dik voormekaar show. Nu zal Charlie niet blij zijn dat ik dit zeg, maar voilà :-)  Als zijn vader thuis weleens zijn stem verhief, dan zei Charlie met dat imitatie Mr. de Groot stemmetje altijd: 'Nou nou Ome Joop, zo kan-ie wel weer'. (Wat Bruinsma senior niet altijd leuk vond trouwens). 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl